Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Doğu Marmara ABİGEM tarafından ortaklaşa düzenlenen “Marka Yaratma ve Tutundurma” Eğitimi ABİGEM eğitmenlerinden Reha Tartıcı tarafından verildi.

SATSO eğitim salonunda düzenlenen eğitimde Eğitmen Reha Tartıcı, Marka yaratmanın önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Bizi, biz marka yapıyoruz”

Markanın ne olduğunu anlayabilmemiz için ürünün ne olduğunu anlamalıyız. Rakip üründen ayıran işlevsel özelliklere ek nitelikler ve hizmetlerdir. Rekabet çağında ek ürün özelliklerinin önemi artmıştır. Bir ürünün zaman içinde sahiplenme olasılığı yüksek olması için potansiyeli yüksek olmalıdır. Bir ürün satın alan tüketicilerin o üründen bekledikleri nitelikler vardır.

Yabancı markalar, karşı tarafa anlatırken global mesajla yansıtır. Gönülden dudağa, dudaktan kulağa, kulaktan gönülle giden bir yoldur yaratıcılık. Markamızın önemini kendi ismimizle değil ürünle akılda bırakmalıyız.

Günümüzde ürünler arasında rekabet çoğunlukla “ek ürün” kapsamında gerçekleştirmektedir. Çünkü öz yarar ve jenerik ürün özelliğinin zaten aynı türdeki tüm ürünlerde olması kaçınılmazdır. Bu nedenle bir ürünün rakiplerden farklılaşabilmesi ek özelliklere bağlıdır.”

Marka ve aynı zamanda kotlar, yararlar, nitelik, kültür, kişilik, değerler ve kullanıcıdan da bahseden Tartıcı, sözlerine şöyle devam etti:  “Satış noktası iletişimi ile ilgili ambalaj, satış geliştirme, kişisel satış, halkla ilişkiler, reklam ile sponsorluklar ek özelliklerdir. Özellikle ürünü rakiplerden ayıran temel ek özellik ise, ürünün üstünde yer alan markadır”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ve bir gün süren  “Marka Yaratma ve Tutundurma” eğitimine üyeler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

Haber Tarihi : 9/11/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::