Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Akgün Altuğ yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ ün aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.

 Atatürk, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan büyük bir liderdir. Atatürk, milli iradeyi hâkim kılan, insan hak ve özgürlüklerini koruma altına alan, adaleti hakkıyla tesis eden ve çoğulcu demokratik prensipleri hayata geçiren bir seviyeye ulaşmayı ülkemiz için hedef göstermiş; milletimizi bu ideal etrafında birleştirmeyi başarmıştı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız ve Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.

İş dünyası olarak, ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı teyit ederek, yüce milletimizin güvenine layık olma kararlığımızla, ekonomimizi büyüterek çalışmaya devam edeceğiz.

Vefatının 80. yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum."

 

Haber Tarihi : 9/11/2018
PAYLAŞ
Son Haberler ::