“Sanayi ve Ticaret Şehri Sakarya” Yarışması Geleceğe Kayıt Bırakacak
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, bünyesinde faaliyet gösteren Kültür Komisyonu organizasyonu ile “Sanayi ve Ticaret Şehri Sakarya” konulu 101. Yıl fotoğraf yarışması fotoğraf yarışması düzenleyecek.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan tanıtım toplantısına SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Kültür Komisyonu Üyeleri, SUBÜ Öğretim Görevlisi Servet Sezgin katıldı.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, sanatı desteklemek yanında gelecek nesile kayıt bırakmak adına SATSO olarak fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirterek, Sakaryalılar’ı yarışmaya katılıma davet etti ve şunları dile getirdi:
“SATSO devlet ve kamuoyu nezdinde her yıl artan etkinliği ve itibarıyla, üyelerine ve Sakarya halkına karşı görevlerini yerine getirmede kararlıdır. Sakarya ekonomide değeri artan bir il olması yanında kültür ve sanat zenginliğiyle de gündeme taşınmalı.
Türkiye'de fotoğraf sanatı denince ilk akla gelen derneklerden olan GRUP 5 ve üyeleri Hüsnü Gürsel, İbrahim Zaman... gibi ünü yurt dışına taşmış değerli fotoğrafçılar sayesinde bugün Sakarya, kültür ve sanat faaliyetleri ile de anılmaktadır. Bu vesile ile gelişen sanayimizi ve ticaretimizi fotoğraf sanatı ile anlatmak istedik.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Oğuzhan Durak; yarışmanın yola çıkış amacı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
Amaç
“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Kültür Komisyonu’nca projelendirilen yarışmada amaç, gelecek nesle bugünün verilerini bırakmak. Sakarya İli, tarihsel niteliği, coğrafi konumu ve koşulları, sanayi, tarım ve hizmet sektörü alanlarındaki avantajları ve gelişmişliği ile çok eski tarihlerden bu yana bir ticaret alanı olarak kullanılmaktadır. Şehrin merkez ilçesi olan Adapazarı ismi de gerçekleşen ticari faaliyetlerinin ifadesi olarak Ada ve Pazar kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmektedir.
Son yüzyılda Türk tarihindeki ilk özel bankanın da "Adapazarı İslâm Ticaret Bankası” adıyla kurulmuş olması, Vagon Fabrikası, Şeker Fabrikası gibi sanayi kuruluşlarının açılması, organize sanayi bölgelerinin kurulması ilimizdeki gelişmeyi göstermektedir. Türkiye’nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından biri olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu gelişmede katkısı büyüktür. Bugün ise yeni Ticaret ve Sanayi alanları oluşmuştur. Fotoğrafçı gözüyle ilimizin bugünkü ticari ve sanayi hayatının belgelenerek gelecek kuşaklara dönem hakkında görsel doküman temini amaçlanmaktadır.
Odamızın Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Müjgan Zaman’a ve seçici Kurul Üyemiz Servet Sezgin’e, bu yarışmanın doğmasına yaptıkları çalışmalardan dolayı ve Başkanımız Akgün Altuğ’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Son olarak Sponsor firmalarımız olan Brisa markasının Sakarya temsilcisi Ziya Kural’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum
Konu; “Sanayi ve Ticaret Şehri Sakarya ”
SUBÜ Öğretim Görevlisi Servet Sezgin ise yarışmanın konusu ve katılım şartlarına değindiği konuşmasında; “Sakarya’ nın gelişen sanayisi ve ticaretini, sosyal değişimi ön plana çıkaran görüntüler; Sakarya İl sınırları içinde çekilecek sanayileşmenin getirdiği alışveriş halleri, fabrika ve imalat aşaması görüntüleri, sanayileşmeyle birlikte gelen sosyolojik gelişmeler fotoğraflanabilir.” dedi.
Katılım
Yarışmanın katılım şartları hakkında da bilgi veren Sezgin; “Sakarya’ nın gelecek kuşaklarına belge bırakmak adına yapılan bu yarışmamız amatör veya profesyonel fark etmeksizin herkese açıktır. Yarışma sayısal dalda düzenlenmiştir. Fotoğraflar Sakarya İl sınırları içinde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflar dijital çekilmiş renkli görüntülerden oluşmalıdır. Katılımcılar, en fazla 5 fotoğraf ile katılabilirler. Drone ile çekilmiş fotoğraflar kabul edilir. Organize Sanayi Bölgelerinde yarışma için fotoğraf çekmek isteyen yarışmacılara SATSO ( Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ) yardımcı olacaktır.
Fotoğraflar, Sakarya İl sınırları içerisinde çekilmiş ve daha önce hiç bir yarışmada ödül ve sergileme almamış olmalıdır. Benzer fotoğraflarda, fotoğrafı çekenin ve kadraj değişikliğinin belirgin olması şarttır.
Ödül ve sergileme almış fotoğrafların tekrar katıldığı tespit edildiği zaman yarışma dışı bırakılır. Ödül almış ise ödülü geri alınır. Bu durum diğer sıralamaları değiştirmez.
Yarışma için fotoğrafların en geç 01 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 23.55 (TSI)’e kadar sayısal ortamda ( http://fotografyarisma.satso.org.tr ) adresinden kayıt yapılarak yüklenmesi gerekir.
Seçici Kurul; Nurullah Genç ( EFIAP Fotoğraf Sanatçısı, Şair), Süleyman Gündüz (Fotoğraf Sanatçısı), A. Akgün Altuğ (SATSO Başkanı ), Oğuzhan Durak (SATSO Meclis Kültür Komisyon Başkanı), Servet Sezgin ( Fotoğraf Sanatçısı – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ), Cihat Çavdar ( Fotoğraf Sanatçısı )
Atatürk’ün’ de söylediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Bu anlamda yarışmamız fotoğraf sanatına da katkı sağlayacaktır. Sanatla sanayiyi bir arada düşünürsek çok verimli bir proje olacaktır. Gelecek kuşaklara çok değerli bir eser olacaktır. Fotoğraf çeken herkesi yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yarışma Takvimi
Son katılma tarihi: 01 Mayıs 2019 Çarşamba günü saat 23.55 (TSI) olan yarışma için Seçici kurul değerlendirmesi: 10 Mayıs 2019, Sonuç bildirim tarihi: 13 Mayıs 2019, Sergi ve Ödül Töreni: 31 Mayıs 2019 Cuma olarak belirlenmiştir.
Ödüller
1. Lik Ödülü: 3.000.00 Tl / Değerinde Hediye Çeki
2. Lik Ödülü: 2 500.00 Tl / Değerinde Hediye Çeki
3. Lük Ödülü: 2 000.00 Tl / Değerinde Hediye Çeki
3 Adet Mansiyon: 1 000.00 TL / Değerinde Hediye Çeki
Özel Ödüller
Gizem Frit Özel Ödülü
-Brisa Bayileri Sergileme Ödülleri: 150.00 TL / Değerinde Hediye Çeki ( En Az 30 Adet ) Yarışmanın sekreteryası SATSO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Müjgan Zaman tarafından yürütülecek.
Haber Tarihi : 13/11/2018