Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın onur konuğu Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir oldu.

 

Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Vali Ahmet Hamdi Nayir’a başarılar dileyerek hoş geldiniz dedi.

Başkan Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları hakkında Vali Nayir’a bilgi verdiği konuşmasında şunları dile getirdi:

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak ticaret ve sanayi odaları arasında, Doğu Marmara bölgesindeki en büyük odadır. Yaklaşık 17 bin üyemiz var. Bunların 9467’ si faal kayıtlı üyemiz. Biz, oda olarak 9467 üyenin sağladığı ekonomik güç, sağladığı istihdam, şehre yayılımı itibariyle kamu niteliğinin yanı sıra üyelerinden gelen bu güçle farklı bir misyon elde ediyoruz. Bu güç bize büyük bir sorumluluk da veriyor. Şehrin sorunlarının, eksikliklerinin, olması gerekenlerinin verdiği sorumluluğun farkındayız. Bu yönde de tüm gayretimizle hizmet ediyoruz. Hep birlikte her geçen gün daha da güçlenen, üreten ve yenilenen bir Sakarya için çalışmalarımız devam edecek.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır ise SATSO Meclisi’nde yaptığı ilk konuşmada şunları dile getirdi: “Yaşanılan bölgeleri kıymetli kılan zenginlikleri vardır. Bazı alanlar tarihi zenginlikleriyle kıymetlidir, bazı alanlar kültürel yerleriyle kıymetlidir. Bazı yerlerde sanat, bazı yerlerde yer altı zenginlikleriyle kıymet bulduk. Bunların içinde girişimci ruhuyla bezenmiş kişilerle kıymet bulan yerler de var. O yerlerin istihdam gücünü, katma değer gücünü artıran ticaretçiler,  sanayiciler kıymetini artırır. Merkezi teşkilatın yönetimi üniversitelerle iş birliğini, sivil toplum örgütlerinin iş birliğini kıymetli buluruz. Yerel yönetim, merkezi yönetim ve üniversitelerle iş birliği yaparak çok iyi yerlere geliriz. Sizler iyi ki varsınız,  sanayici ve iyi ki ticaretçi olmuşsunuz. Siz uzmansınız. Sizler Sakarya’ya değer katan kıymet veren iş dünyası temsilcilerisiniz. Sizlere üretim çalışma konusunda coşku vermeye, destek olmaya hazırız. Önünüzdeki engelleri açmak için varız.  Sizler üretimin tiryakisi olmuşsunuz. Bizler de destek olacağız.” diye konuştu.

SATSO Meclis salonunda alkışlarla uğurlanan Vali Ahmet Hamdi Nayir’a Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, günün anlamına ithafen Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Mesleki Eğitim merkezi öğrencilerinin yaptığı tablo hediye edildi.

Haber Tarihi : 28/11/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::