Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Sakarya’da üretilen 5 araçtan 4’ünün ihraç edildiğini belirterek “İhracatı ve kalitesi ile Sakarya bir dünya kentidir” diye konuştu. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise ihracatta Sakarya’nın başarısına vurgu yaparak “Şehrimizin depremden sonra bu kadar hızlı gelişmesini üretimimizle ve rekabet edebilme gücümüzle sağladık. Her alanda üretim oluşturan, istihdam oluşturan bir iliz. Biz ihracatta uluslar arası platformdaki büyük resmi görerek ilerliyoruz. Sakarya olarak rekabeti seven bir iliz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde ilimizdeki TOBB’a bağlı diğer Oda ve Borsaların ortaklığında Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK- İŞ Başkanı Ergün Atalay, Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, çevre oda ve borsa başkanları, il protokolü, daire müdürleri, SATSO Meclis Üyeleri, Komite üyeleri, komisyon üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulları ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şunları dile getirdi;

İlk Defa 4 Oda Birlikte Ödül

‘’Bugün burada 4 oda üyelerimize ödüller vereceğiz. Bu şehrin ekonomisine ve tabii ülke ekonomisine katkı sağlayan üyelerimizin tümüne teşekkür ederken, üstün başarı gösterenleri ödüllendireceğiz.

Sayın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız; törenimize katılıp ödül alan firmalarımızı ve bizleri onurlandırdığınız için ayrıca teşekkür ederiz

Bugün burada şehirde olması gerekeni yapıyoruz, Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odası, Akyazı Ticaret Borsası ile bir ilki başlatıyor ve ödül törenimizi birlikte düzenliyoruz

Sakarya’yı ilgilendiren her konuda söz sahibi olacağız

5174 sayılı Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Kanunu çerçevesinde faaliyette olan 4 oda olarak toplam üye sayımız 20 bine ulaşıyor. Ortak üyelerimiz de var. Oluşturduğumuz istihdam sayısı ise 200 bini aşıyor. Büyük bir aile ve camia olmanın verdiği güçle kentin sorunlarına çözüm aramada kendimizi sorumlu görüyoruz. Dev bir sivil toplum kuruluşu olarak bilinmesini isteriz ki; yalnızca işimizle gücümüzle değil, bu şehrin her şeyiyle ilgiliyiz. Sorunların tespitinden çözümüne kadar işin içinde varız. Olmak istiyoruz. Meclislerimizde ilin yolundan, suyundan, aşından ekmeğine kadar konuşuyor, çözüm arıyor, çözümün parçası olmaya gayret ediyoruz.

Değerli konuklarımız;

Sakarya’lıya ulusal ve uluslararası platformlarda ‘A Kalite Hizmet’ vermeye devam ediyoruz.  Bizi gayrete getiren, teşvik eden, sık sık yenileyen bu gücü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan alıyoruz.

99 Depreminden Bugüne Tükettiğinden Fazlasını Üreten Şehir

 Bu şehir 17 ağustos 1999 gibi asrın deprem felaketini yaşadı. Biz bu tarihi milat olarak alıyoruz. Afetin ardından geçen 19 yılda sakarya pek çok alanda büyük gelişme kaydetti. Ekonomimiz büyüyor, nüfus artıyor. O gün 700 bin civarında olan nüfus şimdi 1 milyona dayandı. O gün 180 milyon dolar olan ihracat 5.6 milyar dolara çıktı. ihracatın ithalatı karşılama oranı % 172’dir. Dış ticaret hacmi yüksek iller arasında ihracatın ithalatı karşılama oranı bakımından 1nci sıradayız. Dış ticaret iller sıralamasında sakarya 7 nci. Bu büyümenin sebebi Sakarya’nın üreten bir şehir olması. Karasu limanımız da faaliyete geçti. Sakarya hem sinai, hem zirai hem hizmet anlamında üreten bir şehir. İşgücü potansiyeli ve üretmeye odaklanmış iş dünyası ile bu şehir, kendini geliştirerek tükettiğinden fazlasını üretiyor.

İlimiz İçin Tarımı Sanayiye, Sanayiyi Tarıma Tercih Etme Gibi Bir Lüksümüz Yok

Sakarya sanayisi Sakarya’nın yüzölçümünün %’de 1’ini bile doldurmamıştır. İstanbul’da %3 olan bu oran karasu’da oluşması planlanan Mega OSB ile bile %1’i bulamayacaktır. İlimiz için tarımı sanayiye, sanayiyi tarıma tercih etme gibi bir lüksümüz yoktur.

Bu anlamda öncelikle organize sanayi bölgelerimize önem veriyoruz. Halihazırda 7 olan OSB sayımızı 12’ye çıkarmak gibi bir hedefimiz var. Ayrıca küçük organize sanayi sitelerimizi şehir içinden çıkarıp organize sanayii bölgelerine yakın alanlara taşıyoruz. Bu çalışmalarımızı Valilik Ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla Merkezi Hükümet nezdinde planlıyoruz.

Çok şükür ki yatay büyüyen bir şehiriz. Bu nedenle huzurlarınızda büyükşehir belediye başkanımız Sn Zeki Toçoğlu’na da teşekkür ederiz.

 

Muassır medeniyet seviyesi/üretim

Ülke olarak bir darboğazdan geçtiğimiz hepimizin malumu.Bunun sebeplerine burada girmek istemiyorum..bu durumdan çıkmamız, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracağız…” sözünü yerine getirmek için üretmemiz ve ürettiğimizi dünyanın her yerine satmamız gerektiğine inanıyoruz.

İhracat yapan üye sayısını 400’den 1000’e çıkaracağız

Son zamanlardaki en büyük hedefimiz ihracat rakamlarımızı ve ihracatçı sayımızı artırmak. 400 olan ihracatçı sayımızı 5 yıl içinde 1000’e taşımak gibi büyük bir hedefimiz var.

Firmalarımızı ihracatçı yapmak için üniversitelerimizle iş kur ile ve diğer paydaşlarımızla iş birliği halindeyiz.

İhracatta otomotiv yanında mobilya makine ihtisas alanında öne çıkmak hedefindeyiz. Sanayi, ticaret, tarım ve turizm sektörlerinin her birinde ciddi potansiyel ve avantajlara sahibiz.

Hedef pazarlarımızın genişletilmesi, sanayide, tarımda, turizmde ürün çeşitliliğimizin ve kentimizin topyekun rekabet gücünün arttırılması için ihracat ile ilgili büyük fotoğrafı görerek ilerleyeceğiz.

İhracat artışı için birçok projeye imza atıyoruz bunlara örnek verecek olursak;

İhracat sizden personel bizden - Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi

İş -Kur,  Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliği ile “Uluslararası Ticaret Elçileri Projesi” ni geliştirmiştir. Proje kapsamında;

İş-kur veri tabanı, SAÜ, SUBÜ mezunları ve 7+1, 3+1 öğrencileri arasından uluslararası ticaret konusunda kariyer yapmak isteyen ve en az B1 seviyesinde ingilizce ön şartını sağlayan adaylar ile işbirliği yapacağız.

Üniversiteden Pazar Elçiliğine Projesi (UPEP)

Odamız, SAÜ ve Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonumuzun yürütücülüğünde sürdürülen UPEP 2018-2019 güz dönemi protokolüne göre; yabancı uyruklu öğrenciler firmalarda staj yapmaya başladılar.

İkili iş görüşmeleri

Umman ve Afrika ticaret heyetlerinden sonra bu ay da İran’ dan gelen iş adamları ile ilgili sektörlerden üyelerimiz bir araya gelerek ticari ilişkiler geliştirdiler. Ayrıca Avustralya’lı firmanın yetkilisine tanıtarak Avustralya’ya ihracat yapmanın ilk adımını attılar.

İPAP-  İhracat Pazar Araştırması Projesi

İhracat yapan ya da yapmak isteyen işletmelerin, özellikle KOBİ’lerin, ihracat pazarı araştırmalarında: Ürün bazında dünyadaki trendlerin en güncel veriler düzeyinde izleyebileceği, makro veriler, ürün bazında dış ticaret verileri ve sektörel değişkenleri barındıran, teorik altyapısı bulunan, bilimsel bir model aracılığıyla işletmelerin en elverişli pazarları belirleyebilmelerini sağlayan proje kapsamında 2019 yılı içinde 60 firma ile çalışılacak.

Türk Eximbank Artık Sakarya’da

İhracatçıları destekleyen kredilendiren ve sattığı ürünleri sigortalayan bir kurum eximbank’ı ilimizde görmek istedik odamızda büro açmasını sağladık.

SATSO hizmetleri güncelleniyor; Tek Durak Ofis, E-Belge Dönemi

Hizmetleri her geçen gün çağın şartlarına uygun bir şekilde güncellemek ve hizmetlerimizi daha kolay ve hızlı hâle getirmek için çalışıyor; oda hizmetlerimizi her geçen gün yeniliyoruz.

Tek Durak Ofis fikriyle SATSO hizmet binasının iki yanına yapacağımız ek hizmet binalarının içine tüm üyelerimizin işlerini aynı yerde yapmasını sağlayacak bir sistem kuruyoruz.

Girişimciye Desteklerimiz

İş kur işbirliğiyle bu yıl 1250 kişiye vereceğimiz kurs eğitimleri devam ediyor..yeni nesil girişimci için de milli eğitim müdürlüğü ile ortak çalışmalarımız var

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği (KÜSİ)

Bilim, teknoloji, ar-ge ve yenilik ekosistemin sürdürülebilmesi için kamunun üzerine düşen en önemli görev bu bilimsel çalışmaların sanayide katma değere dönüşmesini sağlamaktır. İlimizin KÜSİ çalışma grubu devlet destekleri hakkında bilgi vermek için üyelerimizi ziyaret etmektedir.

Fikir Sepeti

Sanayi ve ar-ge komisyonu oluşum amacı ve içerdiği misyon itibariyle güçlü ve tamamlayıcı nitelikte özel bir projeye imza attı.

Girişimcileri ve yatırımcıları buluşturmayı amaçlayan “Fikir Sepeti” platformu oluşturuldu. Fikir sepeti platformu 2019 ocak ayı itibariyle hizmete girecek.

Markalaşma şart

Markalaşma milli değerlerimize de büyük katkı sağlıyor. Bir marka oluşturmak için güçlü bir ar- ge çalışması yapılması gerekiyor. Üretmenin ve inovasyonun öneminin giderek arttığı bir dönemdeyiz. Sektörel birliklerin güçlenmesi ile sektörel markalaşmanın da artacağına inanıyoruz. Hedefimiz Sakarya’yı geleceğe en iyi şekilde taşımak. Bizler yaptıklarımızla,  ilimizi temsil ediyoruz.

Tahkim ve arabuluculuk ofisimiz açılıyor

TOBB tarafından da desteklenen tahkim ve arabuluculuk hizmetleri satso’da da artık verilmeye başlanıyor. Arabuluculuk, taraflar arasındaki hukuki uyuşmazlığın mahkemeye başvurmadan önce veya mahkeme sırasında, tarafsız, bağımsız ve arabuluculuk eğitimi almış üçüncü kişi desteği ile çözülmesi yöntemi. Büro açılışımızı gerçekleştireceği için TOBB Başkanı Sn Rifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür ederiz.

Veren el alan elden çok daha anlamlıdır.

Bu ödül törenimizde geçmişte odamıza yönetici ve üye olarak hizmet eden herkesi yad ediyoruz.

Marifet iltifata tabidir diyerek ödül alan üyelerimizi şimdiden kutluyor, tüm üyelerimize nice başarılara diliyoruz.’’

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  Adem Sarı ise

“Ülke ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, katma değer oluşturmaya çalışan ve kendi zenginliğini toplumun kalkınmasıyla birlikte ele alan ya da almaya çalışan Sakarya ili Borsalarımızın ve Ticaret Odalarımızın değerli üyeleri, sizlere bu tutumunuzdan dolayı, şahsım ve Sakarya Ticaret Borsası adına şükranlarımı sunuyorum. Sayenizde Sakarya’mız, Türk ekonomisinin gelişmesi ve ivme kazanmasında etkin ve yönlendirici bir gücü temsil etmektedir. Ülkemizin her fırtınada, hem kendi hem dünyadaki yönetsel krizler yüzünden “neredeyse” en büyük değer kayıplarına maruz kalması boşuna değildir. Türkiye kendi sikletindeki gelişmekte olan ekonomiler içinde, en kırılgan ekonomiye sahiptir. Bir türlü bu realiteden kurtulamamaktadır...

Bizler reel piyasanın en önemli üyeleri olarak, zaten Türkiye ekonomisinin ne durumda olduğunu hem yeterince hem de somut olarak yaşıyoruz. Fakat sözlerimi bir umutsuzluk ve karamsarlık olarak algılamayın lütfen, demem odur ki, Türkiye’nin kurtuluşu; aklın yolunun bir olması gibi, bellidir: Üretken sermaye gruplarının yoğunluğunun Gayri Safi Milli Hasıla’daki oranını sürekli artırmamız, krizlerin sayısını azaltacağı gibi, kalkınmanın sürdürülebilirliği, toplumsal faydanın dengeli dağıtılmasını, değer kayıplarının sınırlandırılmasını daha fazla sağlayacaktır.

Ulusal kalkınmanın kırsal ekonomik yapı içinde iki önemli öğesi “Tarım” ve “Hayvancılık”tır. Borsamız üyeleri işte bu yüzden, ulusal kalkınma sürecinde aldıkları örnek sorumlulukları, daha da artırmalıdır. Üreticilerimiz katma değer üretmenin yeni yollarını bulmalı, kurumsal olarak bunu belirli bir sürdürülebilirlik içinde ortak sağduyuya aktarabilmelilerdir. Böylece tarım ve hayvancılık, sanayi ve hizmet sektörüne girdi sağlayan, yeni istihdam yaratan, sektörler ve bölgeler arası dengeli kalkınmayı ve istikrarı oluşturan bir üretim odağı olacaktır. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık hem ihracat ve milli geliri artıran, hem ulusal beslenmeyi güvence altına alan, hem de kalkınmayı finansal olarak öz kaynaklara dayandıran bir üretimi ülkeye armağan edecektir.” Diye konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise

“Sakarya da çok uyumlu ve ciddi çalışarak önemli projelere imza attık. Depremden sonra ayağa kalkarak ihracatta ciddi bir yere gelmesinde bu uyumun büyük payı var. Sakarya’da tüm STK’larımızla olduğu gibi SATSO ile uyumlu bir şekilde önemli çalışmalara imza attık. 99 depreminde yıkılan bir şehirde depremin izlerinin silinmesinde ve ihracat rekorları kırmasında uyumlu çalışmaların meyvesidir. Ekonomiye can veren tarım, sanayi, hizmet ve turizm sektörleri şehrimizde gelişimini çeşitlendirerek sürdürüyor. Ortaya çıkan veriler şehrimizin ülkemiz için önemini bir kez daha ortaya koyuyor. İnşallah yakalanan bu başarılı tabloyu sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Cennet Gibi Vatanda Yaşıyoruz

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise 4 milyonluk bir ailenin üyesiyim.   Fakirin, işçinin, yoksulun temsilcisiyim. Yaşananları takip ediyoruz. Ben işçi bir kardeşinizim. 1 milyon 400 binlik bir ailenin üyesiyim. 4 milyonluk bir kitlenin başkanıyım. Pınarın aktığı yerde bir bardak suyun önemi yok. Çöl de kıymetli olur. 80 milyonluk cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. 81 milyonluk cennet bir vatanda yaşıyoruz. Benim görevim asgari ücreti, iş yerinde çalışan kadınların sıkıntıları, işçi kardeşlerimi konuşmaktır. Ben evvela Türkiye, ardından temsil ettiğim insanları söylüyorum. 28 Şubat’ı, 27 Mayıs’ı, 15 Temmuz’u bu ülke ile birlikte yaşadık.  Hayatım darbecilerle, zalimlerle, hırsızlarla mücadele etmekle, darbelerin karşısında durmakla geçti. Her zaman temsil ettiğim insanlardan söz ederim. Yurtdışında ülkemi anlatırım.  Bu şehirdeki çöpçüsünden zenginine kadar şükran borcum var. Allah razı olsun.” Diye konuştu.

 Tankpalet ile ilgili gelişmeler konusunda da değerlendirmede bulunan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Atalay, Tankpalet fabrikasına ilişkin süreci gerekli görüşmeleri yapacağını belirterek Kimseye zeval gelmemesi için gayret edeceğim. En kısa zamanda müspet bir bilgi vereceğiz.”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Sakarya’nın moral veren bir şehir olduğuna dikkat çekerek mevcut potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dünya ile rekabet eden ürünleri Sakarya üretiyor

Başkan Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Sakarya’daki zenginliğin sırrı beraberliğindedir. Bir şehrin ekonomisi ileriye gittiyse o şehirde birlik ve uyum var demektir. Sakarya’da olduğu gibi. Bu birliktelik bereketi getiriyor. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Sakarya’ya 24. gelişimdir. Senede iki defa geliyorum. Çünkü sizden moral alıyorum, ihtiyacı olan yerlere götürüyorum. Allaha şükredin öyle bir toprak vermiş ki; tarım, sanayi, girişimcilik, turizm her şey var bu kentte. Örneğin Kayseri ile mukayese etsek aranızda dağlar kadar fark var. Kayseri 5 vakit namaz kılarken Sakaryalılar 5 vakit de şükür namazı kılmalı

Sakaryalı firmalarımız başarılı ilk 1000 sanayici listesinde 10 sene önce 10 sanayicisi varken, bugün 13 sanayiciye yükselmiş. Bunu Sakarya iş dünyası başardı. İhracatta 7. Sırada, marka şehir haline geldi, üretimin başkentlerinden biri. OSBler durmadan çalışıyor. İhracatta Sakarya 51 ili geride bırakmış. Sakarya ihracatta 81 ilin 51’ini geride bırakmış. Öte ki taraftan bu birlik ve beraberlikle Sakarya bir marka şehir haline geldi. Sakarya’da 5 araçtan 4 ü ihraç ediliyor. Bu rekabette gücü gösteriyor. Dünya standardında bir kalite yapıyoruz biz ve Dünya ile rekabet edebilen ürünleri Sakaryamız’da üretiyoruz, Yani Sakarya üretirken kaliteli üretmeyi de biliyor. Müthiş bir coğrafya vermiş Allah bize. Turizmden daha fazla pay almalıyız. Bunun için gayret etmeliyiz. Sakarya Oda ve Borsa Başkanları TOBB’da yönetim kademelerinde yer alıyor. Sakarya’ya ve Ankara’da ülkemize hizmet vermek için çalışıyorlar. Sakarya’daki oda ve borsalardan çok memnunum. Yapmış olduğunuz hizmeti en iyi şekilde yapıyorsunuz. İhracatı ile Sakarya bir dünya kenti. Sakarya’daki oda ve borsalarım akredite 5 yıldızlı oda.” dedi

TOBB çalışmaları hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, “Kısa çalışma ödeneği mevzuatı değişti, sanayicilerimizin bundan faydalanması mümkün hale geldi. Yaklaşık şu an itibari ile 9 bin işçimiz işini kaybetmeden işsizlik sigortasını aldığı maaşla iş yerinde çalışmaya devam ediyor. SGK prim borçlarını özellikle düzgün ödeyen mükellefler için son 5 yılda düzgün ödeyenlerin son 1 yılda yaptıkları bir aksaklığı 60 aya kadar vadelendirildi. Özellikle kamuya iş yapan kardeşlerimiz için işlerini tasfiye edebilme imkanı sağlanarak, tasfiye kararnamesi çıkartıldı. Ticari uyuşmazlıklar, bugün en haklı ticari davanın süreci 2 buçuk yıl bu kapsamda arabuluculuk müessesesi zorunlu hale geldi bunla ilgili yasa çalışması bitti. Bankalardaki kredilerin, farklı bankalardaki borçlarımızın yeniden yapılandırılması imkanı çıktı. Teknik iflas bizim için çok önemliydi şirketlerimizin bilançosu için. Teknik iflas sorunu çözüldü. İç piyasaya destek olmak üzere 4 sektörde; otomotiv, mobilya, konut ve beyaz eşya da KDVÖTV indirimleri sağlandı. Bu sektörlerde ki iyileştirmeler ile beraber piyasamız biraz olsun dönmeye başladı. Sıkıntılarımız yok mu var. Bunlardan bir tanesi istihdam üzerinde ki vergi yükleri. Bin 600 TL asgari ücret ama bana maliyeti 2 bin 500 lira. Bizde işçimizi daha fazla alsın diyoruz ama üzerimizde ki vergi yükünü kaldırın da işçimiz hiç olmazsa 2 bin 500 lira alsın diyoruz. Bunun üzerindeki yük kalksın

Ülkenin geleceğine güveniyorum. Son 25 senede krizler yaşadık ve atlattık. Bunun da üstesinden geliriz. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım bu tümseği aşacağız. Tümsekten inişe hazırlanmamız lazım. Birbirinizi ötekileştirmeyin. Dışlamayın. Bir ve beraber olursak her şeyi başarırız. El birliği yaparsak rahmet ve bereketi görürüz. Zor günlerde insanları etnik, siyasi, farklı fikrinden dolayı dışlamayın. Farklılığımız zenginliğimizdir.

İşçi ve işveren temsilcileri olarak Türk- İŞ Başkanı Ergün Atalay Bey ile farklı mecraları temsil etmemize rağmen ortak noktamız bu vatan. Ülkemiz deyince herşey değişiyor. Ergün Atalay tam tabiri ile adam gibi adam.” diye konuştu

İstiklalimizin Ve İstikbalimizin Gücünü Görerek Ayaktayız

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise konuşmasında iş dünyasının kentin gelişimindeki önemine değinerek “Bir kadirşinaslık ve vefa örneği olan Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nde olmaktan memnuniyet duyuyorum. Yaşanılan yerlerdeki coğrafyaları zenginleştiren unsurlar vardır. Tarihlerinden, ekonomilerinden, doğal güzelliklerinden ve iyi yetişmiş girişimci insanlarından güç alırlar. Biz görev yaptığımız yerde ticaretçileri değer katan kişiler olarak gördük. Eğer bu güzellikler takdir edilip ödülle taçlandırılırsa devamı gelecek demektir. Herkesin gözünün üzerinde olduğu bir coğrafyadayız. Hayat hakkı tanınması için girişimcilikte ekonomide sanayide en iyisi olacağız. Güzel bir beraberlikle bu salonda dostça kol kola güzel bir fotoğraf var. Ben ilimizde bu birliği görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu söylüyor, ödül alanlar herkesi tebrik ediyorum. Biz istiklalimizin istikbalimizin gücünü görerek ayaktayız.  ” dedi.

Konuşmaların ardından Sakarya’ya değer katan iş dünyası temsilcilerine ödülleri verildi.

SATSO öncülüğünde diğer Oda ve Borsalarla ortak düzenlenen Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’nde 9 farklı kategoride toplam 108 ödül verildi.

 

İHRACAT KATEGORİSİNDE

Üretimden İhracat

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Anonim Şirketi Adına; Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk, Toyota Motor Europe Adapazarı Şubesi Adına; Genel Müdür Ferhan Eser, Arma Filtre Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Genel Müdür Yardımcısı Namık Köseoğlu,

Tata Steel İstanbul Metal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi

Adına; Katılmıyor Nova Sünger Ve Yatak Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Adına; Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Taka, Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

Adına; Şirket Başkanı Halim Turhan, Aydın Fıstık Fındık Pazarlama Anonim Şirketi Sakarya Şubesi  Adına; İşletme Sorumlusu Ahmet Balık, Della Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

Adına; Fabrika Müdürü  Ayhan Balcı, Zeman Çelik Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

Adına; Genel Müdür Yardımcısı Deniz Ertaş, Veli Akgün İnşaat Seramik San. Ve Tic. Anonim Şirketi Adına; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Akgün.  

 

Ayrıca; Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odasına Kayıtlı Ve İhracatçı Firmalar Sıralamasında Yer Alan

 

Alimex Alüminyum Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Fabrika Genel Müdürü Çağatay Bölükbaş, Yazaki Otomotiv Yan Sanayi Ve Tic. Anonim Şirketi Adına; Fabrika Operasyon Direktörüsayın Ali Yağcı.

 

Ticaretten İhracat

 

Sarılar Dış Ticaret Limited Şirketi Adına; Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Sarı, Şenkardeş Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Adına; Şirket Genel Müdürü Erdal  Şenkardeş, Güleryüz Kuyumculuk Turizm Ve Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Yönetim Kurulu Başkanı Rıfkı Bedir,  Federal Dış Ticaret Anonim Şirketi Adına; Katılmıyor Yiğit Motorlu Araçlar Uluslar Arası Taşımacılık Petrol Ürünleri Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Adına; Şirket Genel Müdürü Erdal Şenkardeş, Dinamik Otomotiv Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Adına; Finans Sorumlusu  Hüseyin Küçük(Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selami Tülümend)  Arvend İthalat İhracat Uluslararası Nakliyat Reklam Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Şirket Ortaklarından Burhan Dat,  Arifiye Çiçekçilik Fidancılık Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Adına; Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, Kar Teknoloji Bilişim Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Genel Müdür Fatih Kar, Planet Entegre Yatak Mobilya Anonim Şirketi Adına; Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Taka.

 

KURUMLAR VERGİSİ KATEGORİSİ

 

Neutec İlaç Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Adına; Fabrika Müdürü Haşim Yücel Adapazarı Gaz Dağıtım Anonim Şirketi Agdaş Adına; Genel Müdür Kenan Demir, Veli Akgün İnşaat Seramik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Adına; Ahmet Canbilir, Dinamik Otomotiv Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Adına; Muhasebe Müdürü Medeni Yener,

Tırsan Treyler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına;        Mali İşler Koordinatörü Mustafa Murat Keskin,  

 

Ayrıca; Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odasına Kayıtlı Ve 2017 Yılında En Fazla Kurumlar Vergisi Ödeyen Alimex Alüminyum Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına;           Mali İşler Direktörü Sayın Sertaç Arslan, Uzunlar Hazır Beton Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi

Adına; Şirket Ortağı Ve Müdürü Murat Uzun, Başer Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

Adına; Şirket Ortağı Ve Müdür Numan Başer,

 

 

Başarılı Firmamıza Ödüllerini Takdim Etmek Üzere

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı

Sayın Zeki Toçoğlu

 

GELİR VERGİSİ

 

Sayın Muhammet Ali Öztürk  - Teletekmedya -

 

Sayın Sinan Güneş-Güneş Ticaret

 

Sayın Muhsin Tolga Ballık -Ballık Yapı İnşaat Taahhüt 

 

Sayın Muhammed Fadıl Uzak -Platin-

 

Sayın Demir Batış - Kader Ticaret

 

Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odasına Kayıtlı En Fazla Gelir  Vergisi Ödeyen

 

Sayın Kenan Sofuoğlu

 

Sayın Abdullah Esmer

 

Sayın Ali Kahveci’ Adına Sayın İlyas Kahveci

 

 

İlk 500 Sanayi Kuruluşu (1)

 

TOYOTA Otomotiv Sanayi Türkiye Anonim Şirketi Adına;     Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Nejdet Şentürk

 

Türk Traktör Ve Ziraat Makineleri Anonim Şirketi Sakarya Şubesi Adına;             Bina Ve Tesisler Bakım Yöneticisi Ali Rıza Ceylan

 

Şenpiliç Gıda Sanayi Anonim Şirketi Adına;    Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ

 

Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Sakarya Et Kombinası Müdürlüğü

 

C.P. Standart Gıda Sanayi Ve Ticaret

Anonim Şirketi Adına;        Üretim Genel Müdürü Yasin Çelik

 

Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi Anonim Şirketi Arifiye Fabrikası Adına; Mali İşler Direktörü Sayın İrfan Özcan

 

Goodyear Lastikleri Türk Anonim Şirketi Adapazarı Fabrikası Adına;         Üretim Müdürü Ferhat Özmerzi

Köksan Pet Ve Plastik Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi

Adına;            Aytaç Ay

 

Federal Mogul Powertrain Otomotiv Anonim Şirketi Sapanca Şubesi

Adına; İnsan Kaynakları Müdürü Alaattin Kolat

 

Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

Adına; Şirket Başkanı Halim Turhan

 

İlk 500 Sanayi Kuruluşu (2)

 

Noksel Çelik Boru Sanayi Anonim Şirketi Hendek Fabrikası Adına; Fabrika Müdürü Özgür Kaya’yı

 

Tırsan Treyler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Mali İşler Koordinatörü Mustafa Murat Keskin

 

Durak Fındık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Entegre Şubesi Adına; Yönetim Kurulu  Üyesi Mehmet Durak

 

Progıda Tarım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kocaali Şubesi Adına; Sakarya Bölge Müdürü Erkan Güldiken’i

 

Oba Makarnacılık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına;        Fabrika Müdürü Esat Özdemirkan

 

Merkez Çelik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi Adına; İşletme Müdürü Ayhan Bayram

 

Balsu Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına; Emtia Piyasaları Ve Sürdürülebilirlik Müdürü Murat Gökdemir

 

Çekok Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adapazarı Şubesi Adına; Şube Müdürü Oktay Çetin

 

Çamsan Entegre Ağaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş Adapazarı Fabrikası Adına; Yönetim Kurulu  Başkanı Şükrü Bodur.

 

Elvan Gıda Sanayii Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Osb Şubesi

 

İlk 500 Sanayi Kuruluşu (3)

 

Gazi Metal Mamulleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi-Karasu Şubesi Adına; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gazioğlu

 

Sırmagrup İçecek Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Mahmudiye/Sapanca Şubesi Adına; Kurumsal İlişkiler Direktörü Kenan Dişli

 

Daıkın Isıtma Ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına; Üretim Müdürü Volkan Serdar 

 

B-Plas Bursa Plastik Metal İnşaat Enerji Madencilik Jeotermal Turizm Sivil Havacılık Ve Tarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adapazarı Şubesi Adına; Fabrika Müdürü Eşref Akın

 

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi –Tüvasaş Adına; Genel Müdür Vekili Yakup Karabağ’ı

 

Küçükçalık Tekstil Sanayii Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Sakarya Şubesi Adına; Mehmet Soyarıcı

 

Teknopanel Çatı Ve Cephe Panelleri Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi

Adına; Satış Direktörü Alper Erdoğan

 

Akpa Alüminyum Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına; Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Bahri Çalışkan

 

Gizem Seramik Frit Ve Glazür Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Adına; Fabrika Direktörü Mehmet Erdem Bergama

 

Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odasına Kayıtlı Ve İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında Yer Alan

 

Asaş Alüminyum Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Şirketin Değişim Yönetim Direktörü

Tolga Demirkıran

 

Yazaki Otomotiv Yan Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına;       Fabrika Müdürü Kerem Yenal’ı

 

 

İkinci 500 Sanayi Kuruluşu(1)

 

Oğuz Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi Adına; İhracat Müdürü Sena Oğuz

 

Uğur Konfeksiyon Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi Adına;      Fabrika Müdürü Ali Hoşgör

Arma Filtre Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına;      Genel Müdür Yardımcısı Namık Köseoğlu

 

Ege Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adapazarı Şubesi Adına;    İdari İşler Müdürü Sayın Ahmet Salim Yaşar

 

Sarılar Dış Ticaret Limited Şirketi Adına;            Genel Müdür Adem Sarı

 

Başak Traktör Tarım Ziraat Ve İş Makinaları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi

Adına;            Fabrika Müdürü Kayhan Çalıca

 

As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kaynarca Fabrika Şubesi

Adına;            Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Kaplan

 

Aydın Mensucat Döşemelik Kumaş Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sakarya Şubesi

Adına; Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Taka

 

Özlem Tarım Ürünleri Anonim Şirketi Kaynarca Yem Fabrikası Şubesi Adına; Şube Yetkilisi Erdoğan Akpınar

 

 

İkinci 500 Sanayi Kuruluşu(2)

 

Ak-Pres Metal Yedek Parça Makine Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına;             Fabrika Müdürü Aykut Göcekli

 

Aydın Endüstri Sanayi Ve Ticaret  Anonim Şirketi Adına;     Yönetim Kurulu Üyesi  Yusuf Ziya Aydın

 

Della Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Saka Su Şubesi Adına;    Fabrika Direktörü  Ayhan Balcı

 

Pınar Su Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına;           Üretim – Bakım Yöneticisi Serkan Akyaman’ı

 

Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi Ve  Ticaret Anonim Şirketi Hendek Şubesi Adına;            Yönetim  Kurulu Üyesi Sayın  Handan Hekim Seçkin

 

Onduline Avrasya İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sapanca Fabrikası

 

Formfleks Yalıtım Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adapazarı Şubesi

Adına;            Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Bekler

 

Özgüllü Süt Mamülleri Hayvancılık Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Adına;            Şirket Yetkilisi Sayın Yunus Emre Güllü

 

 

Akyazı Ticaret Ve Sanayi Odasına Kayıtlı Bulunan  Subor Boru Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi

Adına;            Fabrika’nın Üretim Müdürü Gürcan Yüksel

 

 

Özel Ödül Kategorisi

 

Girişimcilik / Enflasyonla Mücadele Ödülü

Bahadır Lezzet Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına;        Şirket Müdürü Korkmaz Bahadır

 

 

İnovasyon Süreci Ödülü

Kromel Makine Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Adına; Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çalışkan

 

 

Birlikte Tasarlayalım” Ödülü

Cancan Meyve Presleri Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti.  Adına; Şirket Sahibi Tunç Özüuğurlu

 

Çevre Ödülü

Çamsan Entegre Ağaç Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adapazarı Fabrikası

Adına; Çamsan Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur’u,

 

Türk Traktör Ve Ziraat Makineleri Anonim Şirketi Sakarya Şubesi

Adına;Bina Ve Tesisler Bakım Yöneticisi  Ali Rıza Ceylan,   

 

 

Toyota Boshoku Türkiye Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına; Şirket Başkanı Halim Turhan

 

Turizm Ödülü

Tursoy Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Sapanca Şubesi

Adına; Ricmond Nua Wellness Otel Müdürü  Hakan Balcan

 

Sportif Başarı Ödülü

Sayın Metehan Başar Adına;       Abisi Oğuzhan Başar

 

 

Oda Üyeliğinde 40’ıncı Yılını Dolduran

 

Plaketlerini Almak Üzere  Ahmet Nevzat Özdür

 

Akgün Toprak Sanayi İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi  Adına;      Yönetim Kurulu Başkan Vekili

 

Süleyman Akgün’ü

 

Özçiftçi Çark Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Adına;            Şirket Müdürü Serkan Özçiftçi

 

Armağan Ticaret’ten Muammer Armağan

 

Aşoğlu Grup İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Adına;          Şamil Aşoğlu

Çelebioğulları Koll.Şti.Mehmet Emin Çelebi Ve Ortağı Adına; İlknur Çelebi

 

Altınışık Züccaciye’den Sayın Ali İhsan Altınışık

 

Bağışoğlu Gıda Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi

Adına; Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağışoğlu

 

Kimak Makina Mühendislik Tarım Ürünleri Turizm Gübre Petrol Ve Türevleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Adına;           Çağrı Cenker

 

Öztürkler Koltuk Sanayi’den Sayın Erdoğan Öztürk Adına; Efe Öztürk

 

Metay Otomotiv Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Adına;       Şirket Müdürü Ziya Kural

“Üstün Hizmet Ödülü”

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na “Üstün Hizmet Ödülü” Takdim Edildi.

Sakarya’nın Yıldızları Töreni’nin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na SAÜ’den Ressam Gülay İnce’nin “Çark” tablosu hediye edildi.

 

Hisarcıklıoğlu ve heyet üyeleri tören çıkışında lobide açılan ‘Fikir sepeti ‘’standında bilgi aldı..

 

Haber Tarihi : 21/12/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::