Söz konusu protokol çerçevesince hazırlanan yapılabilirlik raporu "Bakanlar Kurulu"nun 21/07/2008 tarih ve 2008/13961 sayılı onayı ile kabul edilerek, ilimizde "Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulması kesinleşmiş ve T.C.Resmi Gazetenin 27/08/2008 tarih ve 26980 nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni işletecek olan Anonim Şirketin kuruluş çalışmalarının da  tamamlanmasıyla birlikte Teknokent A.Ş.'nin  Yönetim Kurulu teşekkül etmiştir.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Durman'ın Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildiği Teknokent A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına ise SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ seçilmiştir.  Teknokent A.Ş'nin yönetim kurulu üyeleri ise Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Harun Taşkın, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Kılıç'tan oluşmaktadır.

Teknokent A.Ş.'nin Müdürlüğü'ne ise Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Erkal Etçioğlu atanmıştır.

Söz konusu teknoloji merkezinde, öncelikle bölgemizin eğitim alanında, diğer kamusal faaliyetlerde ve bölge sanayinde bilişim ihtiyaçlarının belirlenmesi, tasarlanması ve uygulanması faaliyetlerini yürütülmesi planlanmaktadır.
Bu doğrultuda birinci aşamada e-devlet, e-ticaret ve e-öğrenme olarak planlanan faaliyetlerin ikinci aşamasında yine bölge ve ülke odaklı yazılım teknolojileri mevcut kaynaklar çerçevesinde değerlendirilerek; bu işlemleri takiben özellikle gıda, yeni malzemeler, savunma sanayi, uzun vadede bölge ve ülke ihtiyaçlarına cevap verecek araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi tasarlanmaktadır.
Haber Tarihi : 18/8/2009
PAYLAŞ
Son Haberler ::