Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde yapılan değişiklikle Yaya Öncelikli Trafik’’sistemine geçilmesinin önemine dikkat çekti.

Başkan Altuğ trafik kazalarının gerek şehir içi gerek şehirlerarası yollarda ciddi kayıplara neden olduğunu ve bunun en aza indirilmesi için bireylerden başlayan dikkat ve farkındalığın tüm kesimleri yakından ilgilendirdiğini ifade etti.

YAYALARA ÖNCELİK

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yılda yaklaşık 7.400 insanımızın hayatını kaybetmesine, 300 bin insanımızın yaralanmasına sebep olan trafik kazalarının önüne geçmek azaltmak amacıyla İç işleri Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmaların önemine vurgu yaparak  “Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde yapılan değişiklikle Yaya Öncelikli Trafik’’sistemi ile trafikteki can kayıplarımızın yaklaşık %23’ünü oluşturan yayalarımıza yönelik yepyeni, devrim niteliğinde bir adım atılmış; ‘‘Yaya Öncelikli Trafik’’ anlayışı yasal bir zemine oturtulmuş olması oldukça memnuniyet verici. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından gönderilen bilgilendirmede de yer aldığı üzere,  artık araç sürücüleri, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak; buralardan geçen ve geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar.

2019 YILI YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK YILI İLAN EDİLDİ

Bu konudaki farkındalığı güçlendirmek adına İç işleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı,  ‘‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’’ sloganıyla 2019 yılı ‘‘Yaya Öncelikli Trafik’’ yılı ilan edildi. İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu ve İç İşleri Bakanlığı’nın öncülüğünde tüm illerimizde 6 Şubat’ta başlatılacak olan yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması, yayaların yaya geçitlerini kullanmasına yönelik çalışmaları destekliyor bu çalışmalara Sakaryalıların da sorumlu bir şekilde katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 

Haber Tarihi : 4/2/2019
PAYLAŞ
Son Haberler ::