Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sanayi İşbirliği Projeleri toplantısına ev sahipliği yapacak.

Sanayi ve teknoloji Bakanlığı organizasyonu ile SATSO ve Sanayi İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) Bilgilendirme toplantısı 14 Şubat Perşembe Saat 14.00’te SATSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 Kamu alımlarında yeniliği, yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilecek toplantıya Sakarya iş dünyası temsilcilerinin katılması bekleniyor.

Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esasların detaylı bir şekilde anlatılacağı bilgilendirme toplantısına davette bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi:

“ Yerli firmalarımızın projelere katılımının arttırılması, yerli katkı faaliyetlerinin öncelikli sektör ve alanlara yönlendirilmesi, yatırım ve teknoloji ihtiyaç ve olanaklarının etkin bir şekilde değerlendirilmesi yatırımların ve kazanılan kabiliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından, yenilik, yerlileşme ve teknoloji transferini sağlamaya yönelik mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin ihalelerin SİP uygulamasına tabi olarak yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda SİP uygulaması ile ilgili detaylı bilgilerin verileceği toplantımıza konu ile ilgili herkesin  katılımını önemsiyoruz” dedi.

 

Haber Tarihi : 11/2/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::