KOSGEB Sakarya Müdürlüğü tarafından 2019 yılı içerisinde yapılacak Destek Programları Bilgilendirme Semineri SATSO’da gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile KOBGEB Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Semineri’ne Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü Onur Kurtçu, SATSO Meclis Üyeleri ve çok sayıda katılımcı iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, KOSGEB’ in işletmelere ve girişimcilere desteklerinin kamuoyu tarafından bilinmesi ve etkili bir şekilde değerlendirilmesi açısından bilgilendirme seminerinin önemli olduğuna dikkat çekti. Çatalbaş konuşmasında “Devlet desteklerinin işletmelere ve girişimcilere sağladığı imkan ve fırsatları değerlendirmeliyiz. Bizim firmalarımızın da bunları kullanarak işletmelerini daha geliştirmesi gerekiyor. KOSGEB ile yaptığımız iş birliği büyüyerek devam edecek. Oda hizmet binamızın yan tarafına yapılan ek binalarda KOSGEB temsilciliği ile üyelerimize tek durak ofis hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi.

KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü Onur Kurtçu, KOSGEB destek programları, yararlanma koşulları ve destek üst limitleri, desteklerden yararlanma süreci hakkında genel bilgiler verdi.

Kurtçu konuşmasında “2018 yılına kadar hizmet sektöründe hem de imalat sektörüne yönelik farklı desteklerimiz mevcuttu giderek hem limitleri hem de destek biçimleri olarak değişmeye başladı. İmalat sektörüne de yöneldik yani teknolojik olarak orta ileri teknoloji anlamında imalat kurumlarına daha yüksek oranlarda destek vermeye başladık.

Genel olarak KOBİ’lere ve girişimcilere destekler veriyoruz. Bunun yanısıra Ar-Ge anlamında ürünlerin geliştirilmesi, yenilenmesi gibi konuları, Ar-Ge projeleri kapsamında destekliyoruz. İşbirliği çalışmaları ya da iş sürecini geliştirmeye dayalı süreçlere de destekler veriyoruz. 2019 yılındaki yol haritamızda cari açığı azaltacak ürünlere de ağırlık verildi. Yani yerli üretimi destekleyen ürünler. Özellikle bu yıl ortasında yaz döneminde yaşanan olağan dışı olaydan dolayı yerleştirmeye dayalı yani yurtdışından getirilen ürünlerin, yurt içinde üretilmesine dayalı imalat süreçlerini destekliyoruz. Yüksek teknolojili, yerli üretim tekno destek yatırım programı adı altında geçiyor. Bölgesel bazla destek kuruluşları da oluşturmaya başladık. Artık daha spesifik, daha modern daha bölgesel anlamda katkı sağlayacak programlar yaratıyoruz. KOBİ Rehberliği Danışmanlık Sistemi ile KOBİ’lere yani işletmelere yardımcı olacak destek verecek belirli bir yetkinliğe sahip KOBİ danışmanları da piyasa da olabilecek.

KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası ilişkilerini kolaylaştırılmasına ve ihracata yönelik destek programımızda yine bu yıl içerisinde açıklanacak.

Bürokratik işlemlerin kısaltılması ve e-devlet üzerinden yürütülmeye başlanacağı bilgisini de veren Kurtçu, “Sizden gelecek ödeme taleplerini artık e- devlete taşıdık. Süreçler hızlanıyor. Bu kapsam da e-devlet’e yönelik bir sistem getirildi.

Düşük maliyette finansmana erişim konusunda da KOSGEB’in destek sağlayacağını belirten KOSGEB Sakarya Hizmet merkezi Müdürü Onur Kurtçu “Burada da işletmelerin KOSGEB’ den kullandıkları destek programlarına göre bankalardan alacakları kredilerde indirimler yapılacak. İşletme geliştirme desteği de veriyoruz. Bunun yanısıra proje bazlı destekler de mevcut. Proje bazlı desteklerde limitlerimiz biraz daha yüksek. Ayrıca yurtiçi fuar desteğimiz var. Yurtiçi fuar desteğinde işletmelerin ürünlerinin tanıtımını yapabilecekleri fuar katılımlarını destekliyoruz. Bunlar KOSGEB tarafından onaylanmış web sitemizde yayınlanan fuar duyuruları kısmından görebilirsiniz.” dedi.

Detaylı bilgilerin sunulduğu program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.  

 

Haber Tarihi : 21/2/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::