Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokolle ilk olarak Sakarya’da plastik teknolojisi alanında sektörün ihtiyacı doğrultusunda, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amaçlanıyor.  

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu plastik ve kauçuk imalatçılarının oluşturduğu 32. Meslek Komitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek çalışmaları kapsayan protokol SATSO’da imzalandı.

Başkan Akgün Altuğ ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un katılımı ile gerçekleştirilen törene 32. Meslek Komitesinden Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, Komite Başkanı Çetin Kahya ve Komite Üyesi Şahin Partanaz iştirak etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Plastik Teknolojisi alanında eğitim verilmesi, burs verilmesi, seminer düzenlenmesi, teknik gezi yapılması, atölye/laboratuvar kurulmasına yönelik düzenlenen protokolle  nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik mesleki eğitim anlamında  önem teşkil ediyor.

Protokolle Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin pilot okul olarak belirlenerek plastik teknolojisi bölümünün açılması ve bu bölümünde eğitim gören öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalar yapılması planlanıyor.

Söz konusu protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, büyüyen ve gelişen Sakarya’nın nitelikli iş gücünü karşılamak ve sektörel altyapıların sağlam ilerlemesi için mesleki eğitim tabanlı çalışmalara ağırlık vereceklerini bu ve benzeri çalışmaları diğer sektörlere de yayarak ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Başkan Altuğ,  “Öğrencilerimize işletmelerimizin talep ettiği şekilde nitelikli bir mesleki eğitim vererek temel nitelikleri kazandırmayı istiyoruz. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği çerçevesinde tüm sektörlerimize yönelik çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Her alanda nitelikli eleman yetiştirerek mevcutta ihtiyaç olan ve orta vadede aciliyet arz edecek kalifiye iş gücünü karşılamayı hedefliyoruz. Uzmanlaşmış ara elemanlar yetiştirmek, ticaretimizi de sanayimizin de hızla yükselişini sağlayacaktır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik ciddi çalışmalar yapıldığının altını çizerek  “Meslekler insanların hayatını oldukça etkileyen bir unsurdur. Bu anlamda öğrencilerimizin kendilerine uygun doğru mesleği seçip, sevdikleri işleri yapabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerin meslekler hakkında yeterli bilgiye sahip olarak tercih etmeleri ve hatta ihtiyaç duyulan alanlarda özendirme ve yönlendirilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız var. Okullarla sektör arasında köprü olacak meslek danışmanlığı ile öğrencilerimiz doğru yönlendirilebilecek.  Öğrencilerimiz doğru yönlendirilirse ve mutlu bir şekilde eğitim alıp iş hayatına atılırsa en iyi reklamı kendileri yapacaklardır. Bu anlamda bu projemiz kapsamında da öğrencilerimizin doğru yönlendirilmeleri açısından işbirliğimizin önemine inanıyoruz.” dedi.

 

Haber Tarihi : 21/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::