Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2019 yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

SATSO Konferans Salonundaki toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, Belediye Başkanları, MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Oda Başkanları, daire müdürleri ve girişimciler katıldı.

“2019’DA SONUÇ ODAKLI PROGRAMLARA İSTİNADEN 3 BAŞLIK”

Toplantının açılışında konuya ilişkin bilgiler veren Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızca hazırlanıp, yönetim kurulumuzun kabul ettiği ve Bakanlığımızın da onayladığı 2019 yılı mali destek programları kapsamında bu yıl sonuç odaklı olarak 3 kalem, 3 başlık açıklayacağız. İlki imalat sanayine yönelik mesleki eğitimin güçlendirilmesi, ikincisi üretim altyapılarının güçlendirilmesi ve üçüncü programımız da turizme yönelik olanlardır. Bu programlar kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik olup, desteklerimizin toplamı 20 milyon TL’dir” diye konuştu.

“AJANSLAR BÖLGENİN ÖNEMLİ AKTÖRLERİNDENDİR”

Programda katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bölgesel kalkınmanın önemli aktörlerinden birisi olan Kalkınma Ajanslarımız, görev yaptıkları yerlerin, görev alanında bulunan illerin durumları hakkında iyi bir tespit yaparak, imkân ve kabiliyetlerini de belirleyerek mali destek programının çerçevesini oluşturmaya çalışıyorlar. Geniş katılımlı yönetim toplantılarında hangi konuların desteğe tabi tutulması gerektiğini, o illerin Valileriyle, Belediye Başkanlarıyla, varsa İl Genel Meclis Başkanlarıyla, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarıyla birlikte uzun çalışmalardan sonra mali destek programını belirlemeye çalışıyoruz. Daha sonra Bakanlığın onayı alınıp bunlara dair kararlar verildikten sonra da, bu tür lansman toplantılarında programın içeriği duyurulmuş oluyor.

“DAHA FAZLA PROJE TEKLİFİNE SAHİP OLMAMIZ GEREKİYOR”

Biz beklentilerimizi sürekli yüksek tutarken, illerimizin kalkınmasında önemli bir rol oynadığına inandığımız mali destek programı çalışmalarının tanıtımının da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta bizim ilan etmiş olduğumuz, açıklamış olduğumuz mali destek programları, bu amaçla gelecek olan önerilerle, tekliflerle şekil bulacak. Eğer tanıtımını iyi yapamazsak ve hangi konuda destek vereceğimizi muhatap kitleye anlatamazsak, buradan yeterli sonucu elde etmemiz mümkün olmayacaktır. Bizim arzumuz bu mali destek programı çerçevesinde ilan edilen hususlarda olabildiğince fazla proje teklifine sahip olabilmek, onların içerisinde bizim mali programımıza uygun, mali bütçemize uygun olarak en başarılı olabilecekleri yönetim kurulunda değerlendirmek, İlimize katkı sağlayabilecek en önemli yatırımlara, en önemli hususlara ve en önemli faaliyetlere destek vermektir.

“KAR AMACI GÜTMEYENLER DE YARARLANACAKLAR”

‘İmalat sanayine yönelik mesleki eğitimi desteklemek, üretim altyapılarını, kültür ve turizm altyapılarını desteklemek’ diye 3 ana başlık altında bunları belirlemiş olduk. Her ne kadar muhatabımız kar amacı gütmeyen kuruluşlar olarak belirlenmişse de, kar amacı güden kuruluşlar da bundan yeterince istifade edeceklerdir. Eğer biz iyi yetişmiş iş gücünü, üretim altyapılarını yeterince desteklersek, kar amacı güden kuruluşlar da bu mali destek programından İlleri için yeterince istifade edip bunu sağlamaya çalışacaklardır.

“2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA GAYRETİNDEYİZ”

2023 vizyonuna uygun olarak elbette ki her il üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. TR42 bölgesi içerisindeki Sakarya, Yalova, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerimiz de kendi üzerlerine düşen çalışmaları bu hedef doğrultusunda oluşturmaya çalışıyorlar. Kalkınma Ajanslarımızın yetkili uzmanlarının yapmış olduğu bu çalışmaları çok kıymetli buluyoruz, ancak bu kıymetli çalışmaların sonuç alması için bu tanıtımda, bilgilendirmede ortaya konacak olan proje tekliflerine yeterli katılımın sağlanması da, çok önem arz etmektedir. Başta kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere, üniversitelerimiz, OSB’lerimiz, Ticaret ve Sanayi Odalarımız, kar amacı gütmeyen diğer kuruluşlarımız, kooperatiflerimiz bundan yeterince istifade etmelidirler. Bununla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarımız da burada bir önder rol konumunda olmalıdırlar.

Bu programa emek veren bütün sekretarya arkadaşlarımızı, Kalkınma Ajansı personelimizi tebrik ederken, tanıtım toplantısına katılan herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

2019 yılı Mali Destek Programlarına dair bilgilendirme sunumunun da yapıldığı toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Haber Tarihi : 26/3/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::