Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya’da 3’üncüsü düzenlenen Hestourex Spor, Sağlık ve Alternatif Turizm Fuarı’nda Sakarya’nın tanıtımı için Valilik ile birlikte yerini aldı.

 

165 ülkeden 6 binin üzerinde bir alım heyetinin katıldığı fuarda, 50 binin üzerinde ikili iş görüşmesi ve 30 milyar TL’lik bir ticaret hacmi hedefleniyor.

Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın önde gelen ve potansiyeli yüksek bir ülke olması tüm dünyada binlerce kişinin ilgisini her geçen gün daha da çekmektedir. Bu nedenle her yıl düzenlenen bu fuara sağlık ve spor turizminde faaliyet gösteren ve alanında uzman onlarca kurum ve binlerce kişi ziyaret etti.

Sağlık turizm, spor turizm ve alternatif turizm alanlarında sektör profesyonellerini bir araya getiren en geniş ve kapsamlı uluslararası iş geliştirmeyi hedefleyen fuara 2018’de, 253 katılımcı firmadan, 517 yetkili il e 165 ülkeden gelen 5017 kişilik alım heyeti ikili iş görüşmesi gerçekleştirerek orta ve uzun vade de toplam 20 milyar TL’lik yeni iş potansiyeli yaratıldı.

SATSO standında ilimizin tanıtımları ile ilimize sağlık, spor ve alternatif  turizm anlamında ziyaret edecek turistlere profesyonel hizmet vermek adına Yavuz Abrak A Grubu Turizm Seyahat Acentası, Adatıp Hastanesi, Sapanca Çayır Çimen Evleri, Sapanca Menzara Restaurant ve Yöresel Ürünler ile Est Ada Saç Ekim ve Güzellik Merkezi katıldı.

“HEDEFİMİZ DÖRT MEVSİM TURİZM”

Fuar ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya’nın turizm çeşitli alanlarında potansiyeli olan bir il olduğunu belirterek “Türkiye olarak sağlık ve spor turizmi konusunda dünya ile kıyaslanan potansiyele sahip bir ülkeyiz. Bu da ülkemize yapılacak yatırımların ne kadar ciddi olduğunun bir göstergesidir. Aynı şekilde Sakarya olarak dört mevsimi yaşayan bir iliz. Bu büyük bir şans. Bu şansımızı turizm faaliyetlerimizi dört mevsim sürdürecek şekilde değerlendirmekte kullanmalıyız.  Amacımız Sakarya’nın aynı zamanda bir turizm şehri olarak da markalaşması ve ziyaretçilerini her mevsim ağırlayabilmesidir. Bu tür fuarlar bu hedeflerimiz için önemli bir altlık oluşturmaktadır. Ülkemizin sağlık turizminde diğer gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında son derece kuvvetli bir yerde olması ve futbol, basketbol, motor sporları ve kış sporları gibi organizasyon çeşitliliğinin sürekli artması nedeniyle bu faaliyetlere ilgi duyanların da ülkemize yönelmesine olanak sağlıyor.” dedi

 

 

Haber Tarihi : 10/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::