SATSO 7. Meslek Komitesi (Isıtma, Soğutma ve Mekanik Tesisatçılar) grup üyeleri ile yıllık istişare toplantısında bir araya geldi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve çoğunluğunu Isıtma ve soğutma ekipmanları ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 7. Meslek Komitesi sektör ile ilgili sorunların ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği yıllık istişare toplantısı düzenleyerek sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin ve Komite üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  Meclis Başkanı Talip kUriş, Yönetim Kurulu Üyeleri, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ve 7. Meslek Grubu’ndan çok sayıda davetli iştirak etti.

Üyelerin yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin yaptı.

Emre Şahin konuşmasında, komite faaliyetleri ve sektörel çalışmalar ile ilgili bilgi vererek bir yıl içerisinde çok yol aldıklarını ve yaptıkları çalışmalardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Şahin meslek grubu üyeleri ile her zaman iletişim ile işbirliği içerisinde olduklarını ve bunun sürekliliğine önem verdiklerini ifade etti. Emre Şahin konuşmasında sektör olarak Organize sanayi bölgeleri içinde daha fazla varlık göstermek gerektiğini belirterek OSB’lerde temsil edilmenin önemine de değindi.

Hazırlanan sunumda 7. Meslek Komitesi’nin gerçekleştirdiği üye ziyaretleri, toplantılar, organizasyonlar, verilen eğitimler ve katılım gösterdikleri fuarlar ve faaliyetlerin basına yansılamaları hakkında bilgiler verdi

Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş ise SATSO Yönetim Kurulu’nun bir yıllık faaliyetleri hakkında gerçekleştirdiği sunumda bir yıl süresince SATSO’nun gerçekleştirdiği çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Çatalbaş, SATSO’nun ürettiği projelerin hem üyeler hem de Sakarya’nın gelişimine katkı sağlayacak içerikte geleceği ve sürdürülebilirliği olan çalışmalar olduğuna dikkat çekerek “Projeler üzerinden Sakarya’ya önemli katkılar sağlamayı hedefledik. Yaklaşık 30 projeyi aynı anda yürütüyoruz. Diğer paydaş kurumlar ile özellikle son yıllarda hep birlikte önemli mesafeler aldık. Biz şehrimizin tüm dinamikleri iç içe olsun; şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte geleceğe taşısın istiyor; bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da yaptığı konuşmada komitelerin yaptıkları çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdi.

Başkan Altuğ, SATSO’nun 102 yıllık köklü bir kurum olduğunu belirterek, “Şehrin ekonomisinin önemli bir kısmını karşılayan üyelerin çatı kuruluşu olarak sadece ekonomi değil şehrin tüm sorunları ile yakından ilgileniyoruz ve meclis toplantılarımızda sadece sanayi, ticaret veya ekonomi değil şehrin bütün sorunlarını tartışıyoruz. Bu şehrin her meselesi bizim meselemizdir. Gücümüzü üyelerimizden alıyoruz” dedi. İstihdam seferberliği konusunda da tavsiyede bulunan Başkan Altuğ, istihdam paketinin avantajları konusunda da bilgi vererek iş dünyasının bu fırsatlardan yararlanmasını tavsiye etti.

Altuğ ayrıca, “ Sakarya hem tarım, hem de sanayi üreten bir şehir olarak dikkat çekmekte. Sakarya’yı ekonomik olarak daha yukarı çıkarmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Sakarya dış ticaret hacmi en yüksek illerimizden biri. Yaklaşık 400 civarındaki  ihracat yapan firmamız var ve ihracat rakamlarımız 6 milyar dolar civarlarında. Ki bu da bizi en çok ihracat yapan 7. şehir konumuna getirmektedir. Hedefimiz ihracat rakamlarımızı 10 milyar dolara çıkarıp 5. sıraya yükselmektir. Üretimin şehrimize ve şehrimizde yaşayanlara her zaman faydası olacaktır” dedi.

AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir “2003 yılında şehrimizde başlayan doğalgaz serüvenimizde 2018 yılı sonunda tam 118 bin evde doğalgaz kutumuz bulunmakta. 17 yıldır SATSO 7. Meslek Komitesi ile  ile her daim çok iyi ilişkilerimiz oldu. İşbirliğimiz artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca SATSO Tanıtım Filmi ve İstihdam Seferberliği Videosu da davetlilere sunuldu.

 

 

Haber Tarihi : 12/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::