SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinde Sakarya’nın her anlamda üreten bir il olduğunu belirterek “SATSO, Doğu Marmara Bölgesi’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak ülke genelinde örnek olacak rol model teşkil eden projeler yürütüyor. Söz konusu çalışmalarımızda ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz. Birlikte çalışmanın verdiği gücü üyelerimize ve şehrimize hissettiren bir odayız.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu yerel marka değeri taşıyan illere düzenlediği inceleme gezileri kapsamında Adana ve Mersin’i ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkan Yardımcısı Necmettin Kırık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Semih Çokay, Bünyamin Müftüoğlu, Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak ve Komisyon üyelerinden oluşan SATSO heyeti; Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ı, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’yi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’ı makamlarında ziyaret etti.

Bölgeler arası işbirliğinin ticaret ve sanayi odaları nezdinde önemine dikkat çekilen ziyaretlerde odaların gerçekleştirdiği projeler ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Söz konusu ziyaretlerde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları ve Sakarya’nın sosyo-ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Altuğ konuşmasında; “Ticari ve sınai hayatı gelişmiş illere yapılan bu ziyaretlerdeki amacımız, Odalar arasında dostlukları geliştirerek ticari ve sanayi hayatımıza artı değerler katmaktır. SATSO, Doğu Marmara Bölgesi’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olarak ülke genelinde örnek olacak rol model teşkil eden projeler yürütüyor. Söz konusu çalışmalarımızda ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz. Birlikte çalışmanın verdiği gücü üyelerimize ve şehrimize hissettiren bir odayız. Sakarya ekonomisinin temel direği olan bir kuruluşuz bu nedenle Şehrimizi ilgilendiren her konuda söz sahibiyiz. Her alanda üreten bir şehir olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok kültürlülüğünü fırsata çevirmiş bir bölgenin mensupları olarak, Sakarya’nın hem sanayide, hem ticarette, turizm ve tarımda markalaşabileceğine inanıyor bu anlayışla Sakarya ortak paydasında hizmet ediyoruz. Tek önceliğimiz Sakarya’mızı geliştirmektir.” dedi.

İlimizin dış ticaret rakamları ve hedefleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Altuğ, ihracatın geliştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında da bilgi vererek,  ticaretin merkezi olan Sakarya’nın marka değerine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

SATSO Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak da komisyonun kurulma amacı ve çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:  “Komisyon olarak yönetim kurulumuzun da desteği ile şehir ticaretinin canlılığını sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Üyelerimizden oluşan çalışma organlarımız arasında yer alan ve ilimizin Ticaretini geliştirmek için kurulmuş olan Ticareti Geliştirme Komisyonumuza gelen talepler doğrultusunda, şehir içinde yer alan üyelerimizin ticarette yaşamış olduğu sıkıntıları hafifletmek, ticareti canlandırmak adına gayret ediyoruz. Bu anlamda gerek ulusal içerikli gerek yerel anlamda geliştirmeye yönelik faaliyetlerimizle üyelerimize katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ticari yaşamın canlanmasına yönelik yerel marka değeri oluşturma konusunda örnek illerimizi de inceleme fırsatı belde ederek onların kazanımlarından istifade edip ilimize artı değerler katmayı arzu ediyoruz.” dedi

Haber Tarihi : 15/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::