Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SATSO 33. Meslek Komitesi (Makine ve Otomasyon Sistemleri Üreticileri) işbirliği ile düzenlenen ‘Edurotech Robot Yarışması Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu’nda tanımlanan 21. Yüzyılın gerektirdiği kişisel becerileri geliştirmek ve öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüme liderlik edecek eğitim paydaşlarını desteklemek amacı ile Sakarya MEM Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitimde Bilgi İletişim Teknolojileri Sertifikasyonları ve Dijital Dönüşüme Liderlik Projesi kapsamında SATSO (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası)  işbirliğindeki yarışmada öğrenciler projeleri ile yarıştı.

Serdivan Kapalı Spor Salonunda şenlik havasında geçen ödül törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, 33. Meslek Komitesi Başkanı Emre Beşir, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk, 33. Meslek Grubu üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Düzenlenen şenlik kapsamında planlanan etkinliklerle geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi ve var olan yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlandı.

Edurotech Robot Yarışması’na 33. Meslek Komitesi’nden; Gıdamaksan Makina Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,Tio Otomasyon Sanayi ve Tic. LTD. ŞTİ., Cancan Meyve Presleri San. ve Tic. LTD. ŞTİ., Lipovak Makine İmalat ve Pazarlama, Novac Makina Sanayi, Optimak Yüksek Teknoloji Tasarım ve Uygulamaları San.

 ve Tic. LTD. ŞTİ., Arminoks Makina İmalatı Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti., Peymak Gıda Ve Süt Endüstrisi Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti. çeşitli alanlarda sponsor oldular.

22 Nisan’da başlayan ve bugün ödül töreni ile sona eren etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Burada görmüş olduğumuz gençler için ne kadar faydalı işlerle uğraştıklarını ve gençlerimizin zamanlarını yararlı şeylere harcadıklarını görmek memnuniyet verici bir durumdur. Burada izlediğimiz projelerde de görüldüğü üzere, çocuklarımız bilgi ve becerilerini kullanarak farklı alanlarda tasarımlar ortaya koymuşlar. Bu müsabakanın ardından mutlaka bu projelerini geliştirmek için çaba sarf edip, hem kendilerini daha da geliştireceklerine hem de ülkemize büyük katkı sunacaklarına yürekten inanıyorum. Güzel bir 23 Nisan bayramında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyet seviyesine çıkmanın yolu da buradan geçiyor. Gençlerimiz bu işlerle ilgilendikleri takdirde dünyayla boy ölçüşecek duruma geleceğiz İnşallah. Emek veren bütün gençlerimizi, okullarımızı ve destek veren sponsorlarımızı tebrik eder, İlimize gelen bütün yarışmacılarımızın sağlıkla ve sıhhatle memleketlerine dönemlerini temenni ediyorum" dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, teknolojik dönüşüme çok önem verdiklerini ve her zaman destek olacaklarını belirterek yarışmacı öğrencilere başarılar diledi. Akgün Altuğ konuşmasında, “ Dijital dönüşüm sürecinde artık çok yol almaya başladık. Bunun devam etmesi için çocuklarımız ve gençlerimiz büyük önem arz ediyor. Onların teknolojiye karşı ilgili olmaları bizler için büyük bir şans. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirerek geleceğimizin şekillenmesinde onların desteklerine ve azimlerine çok ihtiyacımız olacak. SATSO olarak böyle projelerin gerçekleştirilmesine her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0’a geçiş kapsamında öğrencilerin geliştirdikleri robotları tanıtmasına ve yarıştırmasında Başta Hemşire Robot, Emniyet Şeridi gibi projeler olmak üzere öğrenciler geliştirdikleri robotları kıyasıya yarıştırma imkanı buldu.

Toplam 8 ilden 40 kurum, 34 bireysel katılım ve 176 farklı robot ve çalışmanın katıldığı yarışmada toplam 187 proje yarıştı.

Yarışmanın sonunda 6 kategoride dereceye giren projelerin sahipleri ödüllendirildi. Sakarya 109 projeyle en çok proje sergileyen il oldu.

Buna göre;

Yarışma sonucu dereceye giren kurum listesi:

Görevimiz Mars kategorisi

1. Climax(Doruk Koleji)- 1.49.50

2. Bot Team (Ertugrul Gazi Ortaokulu)1.51.30

3. Spacer (Bilsem) 2.18.00

Çizgi izleyen kategorisi

1- *YOL GEZEN* - ÖZEL ALTINKÜRE OKULLARI

2- *KARASU ÇİZGİ 2* - Şehit Hasan Keleş MTAL

3- *DEDEKTİF* - Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi

 Mini Sumo kategorisi 

1.Barok 5 İzmit Bahçecik MTAL

2.Kurtdereli Sabancı MTAL

3.Barok 4 İzmit Bahçecik MTAL

Yangın Söndüren kategorisi

1.Turbo Eray Aktokluk

2.Storm Eray Aktokluk

3.Kara Ejder Mucit Akademisi

Serbest Kategori

 Endüstriyel Robot Kol İMKB Sakarya MTAL

2.Vega 1453 Sakarya BILSEM 

3.Akıllı masa İMKB Sakarya MTAL

Jüri Özel Ödülü

1. Özel Sakarya BIL Koleji Hemşire Robot ile

2. Özel Erenler Güneş Okulları Renk Okuyan Robot

Ödül almaya hak kazandı.

Ayrıca, EduRoTech Robot Şenliği kapsamında Serdivan Erol Olçok Anadolu Lisesinde,  kız çocuklarının dijital beceri oranlarını arttırmak amacı ile Sakarya’da ortaokulda öğrenim gören 50 kız öğrenciye Vex Robotıcs Kız Öğrenci İçin Robotik Kodlama Eğitimi verildi.

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 24/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::