Bu yıl “Burası Sakarya, Burada İş Var” ana temasıyla hazırlanan Sakarya AR-GE Girişimcilik ve İstihdam Fuarı (SAGİF) Fuarı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kapılarını açtı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Sakarya AR-GE Girişimcilik ve İstihdam Fuarı (SAGİF); bünyesinde birçok kişiye istihdam sağlayan ve işgücüne ihtiyaç duyan firmalar,  sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarından olmak üzere 100’e yakın stand ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın standının da bulunduğu fuar, işveren ile iş arayanları bir araya getirerek istihdama katkı sağlanması amaçlanıyor.

Fuar; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Valiliği, İŞ-KUR, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Teknokent işbirliği ile gerçekleştirildi.

Sakarya AR-GE Girişimcilik ve İstihdam Fuarı (SAGİF) açılış törenine Sakaya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya ve SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş il protokolü ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Fuarın açılışında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın üretim kapasitesinin çok çeşitli ve yüksek bir il olduğunu belirterek,

“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek olmaktan büyük memnuniyet duyduğumuz  Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı  iş dünyası için de nitelikli istihdama ulaşma adına çok önemli. Cumhurbaşkanımız,  TOBB ekonomi şurasında iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği başlatılması konusunda çağrıda bulundu. Bir önceki yıl 12 bin 500 kişiye istihdam sağladık. “Burası Sakarya, Burada İş Var” sloganıyla yürüttüğümüz bu kampanyada bu yıl hedefimiz olan 25 istihdama adım adım yaklaşıyoruz. İstihdam seferberliğine ilimizin aktif bir şekilde dahil olması için gayret ediyoruz. İstihdam seferberliğini sürekli tanıtıyoruz ve üyelerimizi bu konuda teşvik ediyoruz. Yeni istihdam edilen kişi sayısı artıyor. 

SATSO olarak ‘Gençler için neler yapabiliriz?’ sorusunu kendimize soruyoruz. Gün geçtikçe gelişen, değişen çalışma dünyasında bireylerin ilgili alanlarında iş dünyasını tanımaları, iş dünyasıyla işbirliği içerisinde yakın ilişkiler kurmaları ve bunun sürekliliğini sağlamaları da gerekmektedir.

Özellikle meslek liseleri işbirliğiyle mevcut ve yeni OSB’lere gelecek yatırımcılardan gelen taleplere göre, kurumların tüm kaynakları kullandırılarak, eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmekte ve kalifiye eleman temini, yatırımcı için en büyük sorun olmak yerine, bölgemizi cazibe merkezi haline getiren bir fırsat olmaktadır. Bizimle birlikte hareket eden paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında, “ İşçi ile işvereni bir araya getiren bu fuardan beklentimiz çok. Şehrimizin üretim, teknoloji, sanayi, tarım gibi her konuda ciddi potansiyeli var. Bizlerde bunu en iyi şekilde kullanma ve sürdürebilmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri ve ziyaretçiler fuar alanındaki standları ziyaret ederek bilgi aldılar.

 

 

 


 

Haber Tarihi : 26/4/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::