Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

“Şanlı zaferlerle dolu tarihimizin anılan tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 19 Mayıs, inanılan ulusal ve milli egemenliğin başladığı gündür. Türk Milleti bağımsızlığı kurtaracağına inanmış bir avuç insanın başlattığı bu büyük mücadelede bağımsızlığını kazanmak için azimle ve kararla hareket etmiş, bugünlerimize ayna olmuştur. Esareti asla kabullenmeyen bu şanlı millet ortak inanç ve hareketle birçok saldırıya karşı yıkılmamış ve vatanı uğruna kendisini siper etmekten asla geri durmamıştır. 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir

Bu şanlı günün gençlerimize adanması, Türk milleti olarak geleceğine önem veren ve bu geleceğin teminatı olan gençlerimize duyulan güveni kanıtlamaktadır. Kurtuluş mücadelesinin başladığı gün olan 19 Mayıs’ın 100’üncü yıl dönümünü kutlamak ve aradan geçen bu 100 yılda Türk gençlerine olan inanç ve yatırımın hiç azalmadığını görmek bizler için gerçek bir mutluluktur.

Bizler de o günlerden ders alarak, genç nesillerimizi eğitimli, donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu ülkenin gerçek sahibi olan gençlerimizi gittikleri her yolda destekleyerek ve asla yalnız bırakmayarak geleceğimizin emin ellerde olmasını gayret edeceğiz. Gençlerimizi iyi yetiştirmek, iş alanları açmak ve gelişimlerine öncülük etmeliyiz.

Bu yüzden daha fazla yatırım yapmamız, daha çok girişimci yaratmamız gerekmekte. Bu gerçekten yola çıkarak devletiyle, milletiyle, iş dünyasıyla hep beraber gençliğimize sahip çıkmak, onların önünü açmak zorundayız. En ufak bir şüphemiz yoktur ki, gençlerimiz bu ülkeye daha da güzel bir yarın kuracaklardır.

Bu düşünceler bu anlamlı günü gençliğimize armağan eden, Gazi Mustafa Kemal’i rahmetle anıyor, Türk Milleti’nin, gençlerimizin ve değerli Sakaryalıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Haber Tarihi : 17/5/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::