Sakarya Üniversitesi Vakfı Lisesi 9 ve 10. Sınıflarında eğitim gören 10 öğrenci, SAÜ 4M Bilim Sanat Merkezi sosyal sorumluluk projesi  “Rehberim” kapsamında beş görme engelli için özel bir baston kodladılar.

Tasarlanan özel bastonlar düzenlenen bir törenle 5 görme engelliye hediye edildi.

Söz konusu takdim törenine SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, SAÜ Vakıf Okulları Genel Müdürü Kemal Sarı, 4M Teknoloji Genel Koordinatörü Elif Tepe, eğitmenler ve öğrenciler ile hediye takdim edilecek konuklar iştirak etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan öğrenciler tarafından kodlanan akıllı bastonların diğer tasarımlardan farklı olarak daa kolay kullanılması amacıyla daha hafif tasarlandığını kullanımının ergonomik olduğunu ifade etti. Yapılan çalışmanın görme engelliler için çok faydalı ve değerli bir çalışma olduğuna dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti.

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş ise  Rehberim projesinin iyi niyet, empati ve emek üçgeninde büyük bir adım olduğunu dile getirerek “Akıllı bastonlar, sahip oldukları hassas sensörler ve çoklu modüller sayesinde görme engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları erişim sorununu büyük ölçüde çözmeyi hedefliyor. Yaratıcı çözümlerle engelli yaşamını kolaylaştıran söz konusu projeye katkı sunan, üreten ve bu noktaya gelmesini sağlayan herkese teşekkür ederiz. SATSO olarak böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Törende görme engelli Huzeyfe Aydın, İbrahim Bingül, Neşe Hünerli, Sudenaz Usuk, İsmail Hamza Şirin’e Akıllı Bastonları takdim edildi.

Eğitmenler Talha Armutçuoğlu, İsmail Suleimanov, Sayad Verdiyev Akıllı bastonların, sahip oldukları hassas sensörler ve çoklu modüller sayesinde görme engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları erişim sorununu büyük ölçüde çözeceğini ve böyle bir çalışmada öğrencilere destek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Projenin bel kemiğini oluşturan öğrenciler; Elvin Mısırlıoğlu, Ebrar Mısırlıoğlu, Fatma Melike Cengiz, Zehra Kıral, Barış Sertkaya, Osman Emre Turhan, Behlül Alar, Mustafa Baykara ise görme engellilerin daha bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerine imkân tanıyan bu projede çalışmaktan emek vermekten mutluluk duyduklarını dile getirerek hayatlarını kolaylaştıracak Akıllı Bastonların daha fazla  görme engelliye ulaştırılabilmesini emeni ettiler.”

Haber Tarihi : 3/7/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::