Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin Mezuniyet Törenine katıldı.

SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumunda gerçekleştirilen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir,  Sakarya eski Milletvekili ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, satso Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri iştirak etti.

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE DEĞER KATACAKSINIZ”

Öğrencilerin mezuniyet mutluluğuna ortak olan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ  yaptığı konuşmada Üniversitemizi büyüten ve genç ve zeki beyinlerin merkezi haline getiren güç; akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizdir.

Genç arkadaşlarım, bugün hayatınızın önemli bir eşiğini başarıyla geride bırakıyorsunuz. Bilginizle, donanımınızla, sosyal bağlantılarınızla Türkiye ekonomisine değer katacağınızdan hiç şüphem yok.

Bugün sizlere bakarken, büyük holdinglerin yöneticilerini, Türkiye’nin önemli kurumlarının başkanlarını görüyorum. Ülkemizi geleceğe taşıyacak siyasetçiler, bürokratlar ve elbette ki en başarılı girişimciler sizlerin arasından çıkacak. Yeter ki bu yolda azimle, cesaretle ama en önemlisi hayallerinizle birlikte yürümeyi bilin. Kendiniz için, bu ülke için büyük ve iddialı hayaller kurmaktan çekinmeyin. Çünkü hayalleriniz amaca, amaçlarınız başarıya dönüşür. Bugün düşlediğiniz şeyler yarın bir bakıvermişsiniz sizin hayatınız olmuş. Bakın Mevlana ne güzel demiş, “Testinin içinde ne varsa, dışına o sızar”, “Gül düşünür gülistan olursun…” Bilin ki, bu ülkeyi gülistana çevirmek sizin hayal gücünüze ve azminize bağlı. Şu ana kadar önce aileleriniz, sonra okuduğunuz okullar ve bütün imkanlarını sizlerin yetişmesi için seferber ettiler.

“GENÇLERE GÜVENİYORUZ”

Şunu belirtmek isterim ki bu üniversitenin çatısı altında öncelikle bu ülkenin dirliği ve birliği için var olduğumuzu bilelim. Sizler tarih boyu onuru için mücadele etmiş bir ülkenin evlatlarısınız. Bu onuru dünyanın her yerine başarılarla taşıyacaksınız. Ülkemizi her şeyin üzerinde tutmak önce kendinize, sonra ailenize borcunuzdur. Bu bilinçle yürüyeceksiniz. Kurduğunuz hayallere ve ülkemizin geleceğine sımsıkı sarılın. Ülkeniz, aileniz, okulunuz ve siz bir bütünsünüz. Biz sizlere güveniyoruz. Size inanıyoruz. Öğrenme bundan sonra da devam edecek. Artık; kendinizi, ancak rakiplerinizle test edebileceğiniz, bir öğrenme dönemine geçiyorsunuz. Hem ailelerinizin, hem ülkemizin, hem milletimizin sizden beklentisi en iyi şekilde hizmet etmenizdir. Hangi alanda olursa olsun bu millete borcunuzu ödemek gibi bir sorumlulukla karşı karşıyasınız. Bu yolda sizlere başarılar diliyorum.”

KEP ATTILAR 

SUBÜ Mezuniyet Töreni mezunların coşkuyla kep atmasıyla sona erdi.

 

Haber Tarihi : 3/7/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::