Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) 2019 yılı için planlanan eğitim takvimi kapsamında, üyelere yönelik "Lojistik Yönetimi" eğitimi düzenlendi.

SATSO ve KALDER iş birliği ile düzenlenen eğitim, KALDER eğitmenlerinden Prof. Dr. Mehmet Tanyaş gözetiminde gerçekleşti.

Gerçekleşen eğitimde taşımacılık, depolama, lojistik kavramlarının yanı sıra müşteri hizmetinin lojistik açıdan önemi, lojistik maliyetler, temel lojistik faaliyetler ve dış kaynak kullanımı konularında detaylı bilgiler verildi.

Söz konusu eğitimin devamında lojistikte performans yönetimi, lojistikte verimliliğin ve etkinliğin artırılma yolları konularında dinleyicileri bilgilendiren Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, lojistik yönetiminin hafife alınmaması gerektiğini ve çok kapsamlı, karmaşık bir iş olduğunu belirtti. Tanyaş, " Müşteri gereksinimlerini karşılamak üzere, üretim noktası ve tüketim noktaları arasındaki mal, hizmet ve ilgili bilgilerin ileri ve geri yöndeki akışları ile depolanmalarını etkin ve verimli bir şekilde planlanması, uygulanması ve kontrolünü kapsayan tedarik zinciri süreci aşaması" olarak tanımlanan lojistik yönetimi ülkemizde en iyi geleceği olan üç meslekten biri olarak gösterilmektedir. Üretim noktası ile tüketim noktası arasında fark olduğu sürece daima söz konusu olabilecek bir kavram olarak görülmektedir.

Evimizdeki bir çok ürün bizlere çok uzak yerlerden gelebilmektedir. Günümüzde eriştiğimiz bu dağıtım potansiyeli olmasaydı insanoğlunu çok olumsuz şekilde etkilerdi. Lojistik ve lojistik yönetimi geleceğin en parlak iş sahası olarak görülmekte ki her zaman daha iyi öğrenmeye ve bu sektör ile ilgili yatırıma ihtiyaç duyulmaktadır" cümlelerini dile getirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen " Lojistik Yönetimi" eğitimine yoğun ilgi gösterildi ve katılımcılara eğitim sonunda sertifikaları takdim edildi.

 

Haber Tarihi : 10/7/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::