Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda imalatçı ve ihracatçı şirketlere destek sağlayacak olan "İvme Finansman Paketi, Ekonomik Değer Kredisi ve Kredi Kayıt Bürosu" ile bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ziraat Bankası yetkilileri tarafından gerçekleştirilen “İvme Finansman Paketi, Ekonomik Değer Kredisi” bilgilendirme toplantısı SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş’ın ev sahipliğinde üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, iş dünyasının finansmana ulaşımında yaşadığı zorlukları en aza indirmek için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak gayret ettiklerini belirterek işletmelerin bu kredi paketlerinden faydalanarak finansal açıdan hareket alanı kazanabileceklerini ve işletmelerin üzerindeki finansman yükünün hafiflemesine faydası olacağını ifade etti. şunları dile getirdi: “Ekonomik dar boğazdan geçtiğimiz bu günlerde işletmelerin en büyük problemlerinden birisi finansman konusunda destekler ve kolaylıklar konusunda bilgilenmeleri önemlidir. Devletimiz tarafından sağlanan kaynakların doğru şekilde kullanılması ve doğru adrese ulaşması üretimde istenen ivmenin yakalanması için en önemli kriter olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda imalatçılara ve ihracatçılara destek sağlamak üzere yeni açıklanan ekonomik finans paketi, ekonomik değer kredisi, kredi kayıt bürosu ve findeks ile ilgili bilgilendirme için ziraat bankası yetkililerini odamıza davet ettik. Faydalı olacağına inanıyorum. Katılımları için teşekkür ediyorum”  

Ziraat Bankası Bölge Başkanı İbrahim Aslan İvme Finansman Paketi’nin  yaklaşık 1,5 aydır yavaş yavaş meyvelerini alıyoruz . Hükümetimiz bu yatırım ve kredilere çok önem veriyor. Bizler Ziraat Bankası olarak bunun üstünde duruyoruz ve pazarlama maliyetinde bulunuyoruz. Bu konuda da sizleri bilgilendirmek istedik.

Ziraat Bankası tarafından son dönemde uygulanmaya konulan finansman paketleri hakkında bilgi veren satış performans yöneticisi Volkan Çelik uygulamaya konulan İvme Finansman Paketi ile ham madde-ara malı imalatı yapan ve mevcut üretiminde kapasite artırımı/yenileme yatırımları gerçekleştirecek veya yeni yatırımlar ile bu alanda imalata başlayacak firmalara, makine imalatı yapan ve mevcut üretimde kapasite artırımı/yenileme yatırımları gerçekleştirecek veya yeni yatırımlar ile makine imalatına başlayacak firmalara ve makine imalatı yapan firmalardan yatırımları kapsamında yeni ve yerli makine satın alan firmalara, 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 10 yıl vade ile 150 milyon TL'ye kadar yatırım kredisi, 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 5 yıl vade ile 30 milyon TL’ye kadar işletme kredisi kullandırabildiklerini, söz konusu kredilere DİBS (Devlet İç Borçlanma Senedi) ya da TÜFE'ye endeksli değişken faiz oranı uyguladıklarını, bunun yanında Ülke ekonomisini canlı tutan sektörlerin güçlendirilmesi amacıyla işletmelerin üzerindeki finansman yükünü hafifletmek amacıyla, enflasyona endeksli ve KGF teminatlı kredi imkânı sağlayan ekonomi değer paketini hayata geçirdiklerini bu paket kapsamında KOBİ ve KOBİ Dışı tüm işletmelerin bu imkândan faydalanabileceklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Ekonomi Değer Kredi Paketi ile firma bazında ciroya göre 5 milyon TL ile 50 milyon TL arasında değişen tutarlarda kredi kullandırılacağı, reel sektöre toplam 25 milyar TL tutarında finansman imkanı oluşturulacağı ifade edildi. Ekonomi Değer Kredisi Paketi’nin Toplam Azami Hazine Destekli Kefaleti 20 milyar TL olacağı, toplam kefalet limitinin 8 milyar TL’lik kısmının 0 ile 125 milyon TL ciro aralığındaki işletmelere; 12 milyar TL’lik kısmının ise cirosu 125 milyon TL üstündeki işletmelere tahsis edileceği belirtildi.

Findeks Kare kodlu çek uygulaması ve Kredi Kayıt Bürosu ile ilgili Serkan Kabul sunum gerçekleştirdi. Kalım sunumunda piyasadaki çekin kayıp veya çalıntı olup olmadığını findeks sistemi sayesinde ayırt edilebildiğini ifade etti.

 

 

Haber Tarihi : 18/7/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::