Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Sapanca ilçesi Kırkpınar mevkisinde düzenlenen, yaklaşık 140 firmanın katılım gösterdiği ve 4 gün süren ‘Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ sona erdi.

Festivali değerlendiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, festivalin oluşturduğu etkiden ve ziyaretçi sayısının fazlalığından övünç duyduklarını belirtti. “Şehrimizin süs bitkiciliği sektöründeki gücü herkesin dikkatini çekmektedir. Sektörümüzün hacmi, üreticilerimizin yatırım ve pazar alanlarını sürekli genişletmesi sektörümüzün büyümesine sürekli katkı sağlamaktadır. Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali, sadece ticari ve ekonomik nedenlerle değil Sakarya’nın bu sektördeki potansiyelini yurtiçi ve uluslararası alanlarda duyurmak için gerçekleştirildi. Sakarya artık bu sektörün Türkiye’deki temsilcisi konumunda ve yaklaşık 500 firma 15 bin dekar alanda üretim yapıyor. Şehrimiz iklimi, yağış oranları, havası ile bu sektöre tam uygun olduğunu kanıtladı. Hedefimiz süs bitkisi dendiğinde akla ilk Sakarya’nın gelmesini sağlamak.

Festivalimize bu sene yaklaşık 140 firma katılım gösterdi. Açılışını yaptığımız gün Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu şehre ve bu sektöre hizmet eden kurum ve kuruluşların yetkilileri ile birlikte festivalimize katılan firmaların stantlarını tek tek gezdik. Firmalarımızın ürünlerini inceledik, çalışmalarını dinledik. Festivalimizin daha da gelişmesi ve büyümesi yönünde görüş ve önerileri aldık. Festivalimizi düzenlediğimiz alandan herkes çok memnun kaldığını belirtti. Festivale geçen seneden daha fazla katılım oldu. Festivalin bu kadar ses getirmesi bizleri memnun etmekle birlikte yapacak daha çok işimiz olduğunun da kanıtıdır. Yerimizde saymadan, daha da ilerleyeceğiz ve büyüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 23/9/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::