Sakarya 2.Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, Hendek ilçesinde başladı.

Yaklaşık 160 firmanın tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik ürünlerini tanıttıkları Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makineleri, Teknolojileri ve Yem Fuarın açılışına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu,  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Âdem Sarı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Coşkun, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar ile çok sayıda davetli iştirak etti.

Açılış töreninde konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “ İnsanlık yüzyıllardır tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Tarım ve hayvancılık sektörü daima gelişmeye muhtaç bir sektördür. Ülkemizin ciddi bir tarım potansiyeli ve hükümetimizin de geleceğe yönelik projeleri mevcut. İlimizin marka değerlerinden olan tarım ve hayvancılık konusunda daha da ileriye gidileceğini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, “ Fuar şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında ciddi projeler geliştiriyoruz. Tarım A.Ş ve Fidan A.Ş gibi projelerimiz ile Sakarya’yı tarımda kalkındırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, “ Fuarımızın bölgemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tarım ve hayvancılık sektörü gelecek için konulardan bir tanesidir. Çiftçimizin sorunları olduğunu hepimiz biliyoruz ve bunları aşmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avantajlı konumu ve arazi yapısı ile ülkemiz artık tarım alanında daha fazla söz sahibi olmalıdır. Bu gibi fuarlarda tarım sektörünün gelişmesine önemli ölçüde destek olmaktadır.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan ise şunları dile getirdi: “Tarım insanoğlunun modası geçmeyen bir üretim faaliyetidir. Günümüzden 10 bin yıl geçmişe dayanan tarım tarihi bir sektörden çok daha fazlası yaşamı ve dönüşümü ifade eden bir kavramdır. Bu nedenle kıymeti bilinmeli ve doğru değerlendirilmelidir. Tarıma ilişkin yapılan her çalışma büyük önem arz etmektedir.

Tarımın ekonomik bağlamda en önemli girdisi verimli topraklardır ve biz bu anlamda şüphesiz çok şanslıyız. Çünkü Sakarya ovasında yerleşmiş Türkiye’nin en verimli hatta dünyanın nadir değerli topraklarına sahip bir kentiz. Bu potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirerek çok yönlü bir güce çevirmeliyiz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayiyi ticarete, turizmi tarıma tercih etme lüksümüz olmadığını biliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyor, yapılan çalışmaları destekliyor ve tarımın vazgeçilmez bir unsur olduğunu her platformda dile getiriyoruz.

Bizler bugün tarım ve hayvancılığın sektörel gelişimi ve ekonomik boyutu vesilesiyle sizlerle birlikteyiz. Şehrimizi ve şehrimizin ürünlerini tanıtan fuarları her zaman destekledik ve desteklemeyi sürdüreceğiz.

Sakarya Tarım Ve Hayvancılık Fuarı ile de tarımsal kalkınma yolunda bir atılım gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da büyüyerek ve gelişerek düzenleneceğine ve tarım sektörüne ciddi bir vizyon kazandıracağından hiç şüphemiz yok.

Şükürler olsun ki; dört mevsimin yaşandığı tarımsal açıdan avantajlı bir coğrafyada yaşıyoruz. İlimiz ve ülkemizin tarımda da büyük başarılara imza atacağına inanıyor, bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve Sakarya Ticaret Borsası’na teşekkür ediyoruz”

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, “Fuarımız tarım ve hayvancılık sektörüne yeni teknolojiler kazandıracaktır. Ülkemizde tarım sektörü geliştirilmeli ve istikrar sağlanmalıdır. Ülkemizde tarıma olan ihtiyaç ve verilen önem gün geçtikçe daha da artmaktadır. Geleceğimizi sağlam bir temeller üzerine kurmak için tarımsal eğitime de ciddi önem vermemiz gerekiyor. Çocuklarımıza tüketmek yerine üretme bilinci aşılamalıyız.” dedi.

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar, “Üretim yapan çiftçimize minnettarız ve bu üretimi devam ettirmek, çağa uygun olarak ilerlemek için çiftçilerimiz kâr etmek zorundadır. En zorlu koşullarda, her türlü hava durumunda üretim yapan çiftçilerimizin daima yanında ve destek olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sakarya olarak en verimli tarım arazilerine sahip illerden bir tanesiyiz. Tarım sadece bir sektör değil geleceğin en önemli anahtarlarından bir tanesidir. Fuarımız sayesinde çiftçimiz teknolojik yenilikler ile buluşuyor ve dünya ile entegre bir şekilde üretim faaliyetlerini yürütüyor. Yıllar geçtikçe fuarımızın çok daha kapsamlı ve geniş olacağını umuyoruz.” dedi.

Törenin sonunda Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması’nda dereceye giren ilk 3 yarışmacıya Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erhan Fidan tarafından ödül takdim edildi.

Açılışta sahne alan Sakarya Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin ritim gösterisi ise beğeni aldı.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Fuara katılım ve destek gösteren kurum ve kuruluşlara plaket takdiminde de bulundu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ adına plaketi Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan kabul etti.

 

Haber Tarihi : 25/10/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::