Sakaryalı iki proje finalde 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen, “ Geleceği Yazan Kadınlar ” projesinde Türkiye Yarı Finalleri gerçekleştirildi.

İki proje ile finale katılan Sakaryalı kadın girişimcilerin her iki projesi de, 55 projenin katıldığı yarı finaldeki elemeler neticesinde, Türkiye finaline kalan 10 proje arasında yer aldı.

Kadınlarımızın yazılım konusunda daha fazla gelişmelerine destek olmak, mobil uygulama geliştirmelerini sağlamak ve bu konuda girişimciliklerini ön plana çıkarıp istihdama destek olmaları amacıyla yürütülen büyük projenin Türkiye Yarı Finalleri Turkcell Küçükyalı Plaza’da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Yarı Finalde sunulan projeler sağlık, turizm, finans gibi konular hakkında kapsamlı fikirleri barındırıyor.

Türkiye genelinde 24 ayrı ilin oda ve borsalarında sunumları gerçekleştirilen 429 projeden, 141 tanesi il finallerine kalırken, bu projelerden 55 tanesi de İstanbul’da gerçekleşecek Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

55 projenin kaldığı Türkiye Yarı Finallerine Sakarya’dan katılıp mücadele eden Reyhan Kangal ve Elif Yazıcı’nın geliştirdiği ‘EartoEar’ projesi ile Büşra Göral’ın geliştirdiği ‘Digi-Tar’ projesi 23 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandılar. Türkiye Finaline girmeye hak kazanan 10 projeden ikisi Sakaryalı kadın girişimcilere ait oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarını dile getiren SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, “ Kadınlarımızın her alanda daha fazla yer almaları hem ülke ekonomisi hem sosyal gelişmişlik anlamında çok önemli. Onların düşünce dünyaları, yapabilecekleri ve becerileri sınırsız bir yapıdadır. Gerçekleştirilen yarı final mücadelemizde bizleri temsil eden 2 projemizin de finale çıkması büyük gurur. Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, Sakaryalı kadınların neleri başarabileceğini tüm ülkemize göstermek için büyük bir fırsat. Bizler projeleri geliştiren arkadaşlarımız ile gurur duyuyor ve onların çok faydalı işler yapacağına inanıyoruz. Her koşulda destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’dan 2 projenin de finale kalmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirterek “Teknoloji sektöründeki kadın istihdamı rakamları  hem dünyada hem de ülkemizde istenilen noktaya ulaşmış değil. Bu tür çalışmalarla kadınların her alanda olduğu gibi dijital dünyada da başarılı olduklarını görüyoruz. Kadınlarımızın yazılım ve uygulama geliştirme alanında neler başarabileceklerine şahit olmak çok güzel. Böylesine büyük bir projenin yarı finaline şehrimizden 2 projenin katılması ve bu projelerin ikisinin de Türkiye Finaline katılmaya hak kazanması bizlere haklı bir gurur ve sevinç yaşatıyor. Finallerde mücadele edecek olan toplamda 10 projeden 2 tanesinin Sakarya’yı temsil etmesi şehrimiz kadınlarının başarılı ve üretken olduklarını kanıtlıyor. Kadın girişimcilerimize gerçekleştirdikleri her türlü faaliyetlerde desteğimiz devam edecek. Proje kapsamında finale kalan tüm kadın girişimcilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 7/11/2019
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::