Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen “Topraktan Tabağa Gastro Sakarya” projesi kapsamında şehrimizin birçok yerel kültür derneği temsilcileri bir araya geldi.

Serdivan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; SATSO Kültür Komisyonu Başkanı Oğuzhan Durak, Başkan Yardımcısı Murat Güler ile komisyon ve meclis üyesi Nihat Cinoğlu, Serdivan Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rafet Yatçı, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Bilaloğlu, Sakarya Abhaz Derneği Başkan Yardımcısı Ercan Başnuh ve Gastro Sakarya Projesi Kapsamında araştırmalarını yürüyen Sakarya Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Kübra Sultan Yüzüncüyıl ile ilgililer iştirak etti.

Gerçekleştirilen etkinlikte Boşnak kültürüne yönelik birçok lezzetli tarifler tanıtılarak değerlendirildi.  Boşnak kültürü, bu kültüre ait lezzetlerin tarihi, tabağımıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiği gibi birçok bilginin paylaşıldığı etkinlik, Gastro Sakarya projesinin geliştirilmesi açısından verimli geçti.

 

 

 

Haber Tarihi : 10/1/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::