Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin sektörel ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu doğrultuda SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı, Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Adnan Erbaş’ın sunumuyla “Profesyonel Yöneticiler İçin İş Hayatında Etkili İletişim” semineri gerçekleştirildi.

Söz konusu seminere SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim ve Kurul Üyeleri, TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz ve Kurul Üyeleri Meclis Üyeleri, Meslek Komite Başkanları ve çok sayıda ilgili katılımcı iştirak etti.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, oda olarak üyelerin firmalarının gelişiminin yanısıra kişisel yetkinliklerinin artırılmasına da katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek bu yönde her türlü eğitim ve seminer gerçekleştirmeye özen gösterdiklerinin altını çizdi.

Sunumunda yönetimin ve yöneticinin tanımı, etkin yöneticiliğin kuralları, iyi bir yöneticide bulunması gereken özellikler ile yöneticinin ilişki ve iletişim becerileri gibi konularda bilgi veren Adnan Erbaş, konuşmasında şunlara değindi; “Yönetim belli bir amaca ulaşabilmek için bir grup insanın iş birliğini sağlamak amacıyla harcanan çabaların tümü olarak tanımlanır. Yönetici ise bu süreci ve çalışanları yöneten kişidir. Yönetici karar alma mekanizmalarını hayata geçirir. İyi bir yönetici tek başına karar vermeden çalışanlarının da görüşlerine değer vermelidir. Daima iyimser olmalı ve geleceğe yönelik sağlam planlar yapmalıdır. Hem çalışanları ile kendi ilişkisini ve çalışanların birbiri ile ilişkisini bilmek, iyi tutmak zorundadır. İşbirliğini, saygıyı ve insanlara değer vermeyi bilmeli, eleştiri yapmasını da gerektiğinde kendine yapılan eleştirileri dinlemesini de becerebilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Sunumunun devamında etkili iletişim becerilerinden ve protokol kuralları hakkında da bilgi veren Adnan Erbaş, sosyal ve iş hayatında konuşma ile dinleme becerileri, beden dilini kullanma ve vücut hareketleri, giyim ve kuşamın iş hayatındaki önemli yeri gibi konularda da katılımcıları bilgilendirmeye devam etti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminer karşılıklı  soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 14/1/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::