Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kültür Komisyonu öncülüğünde Sanatçı Metin Aşoğlu’nun endüstriyel metal atıklarından ve malzemelerinden oluşturduğu “Atıklar Harekete Geçince” isimli dikkat çeken sergisi SATSO Hizmet Binası Fuaye alanında SATSO üyeleri ve sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış töreni SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, SATSO Kültür Komisyonu üyeleri, Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) Üyeleri ve çok sayıda sanatseverin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, “SATSO olarak ticaret ve sanayide olduğu kadar sanatsal ve sosyal faaliyetlerde de üyelerimizin gelişimine katkı sunmaya özen gösteriyoruz. Sakarya’nın sadece sanayi ve ticari üretimde değil kültürel ve sosyal olarak da üreten bir şehir olması ve bu konuda gelişmesi konusunda gayret ediyoruz

Özellikle biz iş dünyası olarak rutinde göremediğimiz endüstriyel metal atık parçaların sanata dönüşmesine ve koşullara meydan okuduğunun güzel bir örneğine tanık olacağız. Bu anlamda böyle özel bir sergiye SATSO olarak ev sahibi olmaktan mutluluk duyuyoruz

Endüstriyel atık metal malzemelerden oluşan bu güzel eserler geri dönüşümün bir sınırının olmadığını, endüstride önemsenmeyecek olan bu malzemelerin her alanda nasıl değerlendirilebileceğini bizlere kanıtlar niteliktedir. SATSO olarak sanatın her dalını desteklemeye devam edeceğiz. Sergimizin hayırlı olmasını diliyor ve bu güzel sanat eserlerini meydana getiren Sayın Metin Aşoğlu’na, Odamız Kültür Komisyonu’na teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Metin Aşoğlu, Bu sergiyi oluşturmamda emeği geçenlere ve sanatseverler ile buluşturmam konusunda destek olan SATSO’ya şükranlarımı sunuyorum. Endüstride atık sayılan en ufak demir tozlarının bile burada bir sanata dönüştüğünü göreceğiz. Umuyorum bu sergi atıklar konusunda herkese farkındalık yaratacaktır. Katılan ve katılacak herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Atıklar Harekete Geçince Sanat Eserleri Sergisi 21 Şubat’a kadar SATSO Hizmet binası fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunulacak

Haber Tarihi : 30/1/2020