Sakarya’daki Kamu Kurumları, Üniversiteler, Meslek Odaları ve Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinden oluşan Sakarya Sinerji Grubu, istişare toplantısında bir araya geldi.

Sakarya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, Sakarya SMMMO Başkanı Ertuğrul Kocacık,  SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, Ticaret İl Müdürü Mitat Onay, akademisyenler, bürokratlar ile ilimiz Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri iştirak etti.

Kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi adına belirli aralıklarla bir araya gelen grup üyeleri, 2019 yılında şehrimize ilişkin faaliyetlerini ve 2020 yılına ait planlarını aktardılar. Toplantıda, şehrimizin sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim gibi birçok konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Söz konusu toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, oda faaliyetleri, 2020 planları ve şehrin gelişen yönleri hakkında bilgiler vererek, “SATSO olarak ihracata önem veriyor, ihracat rakamlarının artmasını için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Karasu Limanı yakınlarında gümrük işlemleri yapılabilen bir tır parkı projemiz var ve son zamanlarda kara gümrük kapılarındaki yoğunlukları ek Ro-Ro seferleri ile hafifletmeyi, bu neticede de Karasu Limanımızın önemi artırmayı hedefliyoruz. KDV indirimlerine ilişkin Büyükşehir Belediyemizin bir zararı var. Bunun çözümü için bizler de girişimlerimizi sürdürüyoruz. Eğitim ve turizme destek vermeye yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. En büyük amacımız şehrimizin kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planının tamamlanması. Kısa süre içerisinde bu planı paylaşacağız. Çalışmalarını yürüttüğümüz “Gastro Sakarya” projemiz ile şehrimizin çok kültürlü yapısını tanıtmak, bu kültürlerin birbirinden leziz tarihi lezzetlerini bir kitapta toplama arzusundayız. Bu projemiz ile şehrimizi UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil etmek istiyoruz.

Programın devamında kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şehir gündemine ilişkin görüşlerini, yapılan faaliyetleri ve gelecek planlarını katılımcılara aktardılar.

Haber Tarihi : 14/2/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::