Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Kadınlarımızın aydınlık bir toplumun teminatı olduklarını belirten SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Hayatın her alanında üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, ülke olarak verimliliğimizin artırılmasında ve gelişimimizde  en önemli etkendir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir.  Kadınlarımıza onların kabiliyetlerini ortaya koyabilecekleri fırsatlar sunulmasına vesile olursak, toplum olarak her zaman daha da ileriye gidebiliriz.

Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her anında eşsiz fedakarlıklarıyla bu günlere ulaşmamızda önemli sorumluluklar almışlardır. Günümüzde kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Bu özelliklerinden dolayı kadınlarımız, insanlığın kalbi, duygusu, estetiği, hatta hayatın temel anlamıdırlar. Kadının duygusal zekası ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Barışın, refahın, huzurun tüm dünyaya egemen olması ve toplumumuzu oluşturmadaki katkıları için üreten kadınlarımıza minnettarız. Onlara sadece senenin bir gününde değil, her zaman aynı sevgi ve duyarlılığı göstermeliyiz.  

Mesajında kadınların ekonomi dünyasındaki önemine de dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Refahı tabana yaymanın yolu kadınları istihdam alanına daha fazla çekmekten, iş ve üretim alanında kadınlara daha fazla yer açmaktan geçiyor. Onların girişimci düşüncelerine, sundukları yeni fikirlere ve gerçekleştirdikleri çalışmalara ne kadar destek olunursa, ülkemizin ekonomik hedeflerine o kadar katkı sağlayacaktır. Bizler gelişmiş bir dünya için sosyal ve ekonomik alanda daha fazla kadın olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; toplumların geleceğini belirleyen en önemli etken, bilinçli ve desteklenen kadınlardır.” ifadelerini kullandı.   

 

 

 

 

Haber Tarihi : 6/3/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::