Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, tüm dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan Koronavirüs tehlikesine karşı başta SATSO üyeleri ve personelini korumaya yönelik bir dizi tedbiri uygulamaya koydu.

SATSO’da gerçekleştirilecek tüm toplantı, eğitim, seminer ve organizasyonlar Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendi.

SATSO binası düzenli olarak dezenfekte edilirken, bina içerisinde çeşitli alanlara el dezenfektanları yerleştirildi. Ayrıca Oda’ya zaruri olarak hizmet almak için gelen üyelere ve personele yönelik de giriş çıkışlarda ateş ölçerlerle ölçümler de yapılmaktadır.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, "Odamızda Koronavirüs tedbirlerimizi uygulamaya koyduk. Ticaretin de hayatın da devam edebilmesi için maksimum hijyen kurallarına uyuyoruz" dedi.

Çalışmaya tedbirlerimizi alarak devam etmeliyiz

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada insan sağlığı açısından riskli bir süreçten geçildiğini hatırlatarak ancak üretimin ve hayatın devam edebilmesi için de maksimum tedbir ve minimum riskle çalışmamız gerekmektedir.

Üretim mekanizmalarını korumalıyız

Şunu göz ardı edemeyiz; Tedarik zinciri bir kere kırıldı mı, bir daha yerine koymak çok zor olur. Dünyada şu anki süreçte üretim mekanizmalarını koruyabilen ülkeler ayakta kalacak.

Bir iş adamı olarak gerekli hem firmamda hem de başkanı olduğum Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda tedbirlerimizi alarak çalışmaya devam ediyoruz. Bizler işimizin başındayız. Sürecin başladığı ilk günden beri SATSO’daki çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Her yönü ile değerlendirildiğinde gerek yerel ekonominin, ticaret erbabımızın, gerek sanayi kesiminin gerekli önlemler çerçevesinde kısıtlı istihdam ve dönüşümlü süreçlerle çalışmaları gerektiğini de unutmayalım.

Bunu hem bir iş adamı olarak, hem de iş dünyasını temsil eden bir kurumun temsilcisi olarak söylüyorum ki; süreçten en az hasarla çıkabilmemiz için önce insan sağlığını korumamız bununla birlikte de üretmeye devam etmemiz gerekiyor. Ekonomide dengelerin bu dönemde çok iyi gözetilmesi gerek

Haber Tarihi : 20/3/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::