Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Koronavirüs salgınına karşı alınan ve kısa sürede hayata geçirilen ekonomik tedbirler konusunda değerlendirmede bulundu.

Ekonomik istikrarının sağlanarak sürecin atlatılmasının ülke geleceği açısından öncelik arz ettiğini belirten Başkan Altuğ, “Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk tarihten itibaren ekonomi dünyasının da risk altında olduğunun farkındayız. Virüs salgınına karşı ayakta durmamızın başında sağlık sistemimizin işleyişi ve ekonomik istikrarımızın devam etmesinin sağlanması gelmektedir. Üst kuruluşumuz TOBB öncülüğünde ülkemiz oda ve borsaları olarak başta üyelerimizin olmak üzere iş dünyasının bu zorlu süreçte karşısındaki riskleri kaldırmayı kendimize hedef koyduk. Bu süreçte üyelerimizin taleplerini doğru zamanda ileterek bu taleplerin karşılık bulması konusunda da birçok gelişme kaydedildi.

Otopark Yönetmeliği Ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız tarafından çıkarılan ve 31 Mart tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan Otopark Yönetmeliği sürecinde ruhsatlarını almak için yoğun bir çalışma gösteren üyelerimiz, Koronavirüs salgını sürecinde belediyelerimizin aldığı tedbirler neticesinde imar işlemlerinde bir zaman yetersizliği ve yoğunluk yaşandığını belirtmişlerdi. Bu konudaki taleplerimize istinaden Otopark Yönetmeliği yürürlülük tarihinin 30 Haziran’a ertelenmiş olmasının inşaat sektörümüze rahat bir nefes aldıracağını düşünüyor ve destekliyoruz.

Kapasite Raporlarının Geçerlilik Süresi Uzatıldı

Bu süreçte sıkça dile getirdiğimiz gibi ülke geleceği için üretimin devam etmesi önemli. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan çıkış yolunda büyük sorumluluk taşıyan, zorluklara karşı üretime devam etmeye çalışan sanayici üyelerimizin taleplerine istinaden kapasite raporlarının geçerlilik süresi uzatıldı. Mart ve Nisan aylarında sona erecek olan kapasite raporlarının geçerlilik tarihinin 1 Mayıs tarihinde kadar uzatılmış olması da ekonomik iş dünyamıza ciddi katkı sunacaktır.

Kredi Desteği ve Kısa Çalışma Ödeneği

Üst kuruluşumuz TOBB’un kurucu ortağı olduğu Kredi Garanti Fonu kefaleti ile Koronavirüs probleminin iş dünyamıza etkilerini minimum’a indirmesi için “İş’e Devam Kredi Desteği”nin oluşturulması ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartlarının iyileştirilmesi de salgın sürecinde ekonomimizin temelini sarsılmaması adına ciddi faydalar sunacağına inanıyoruz.

SATSO olarak, salgın sürecinde ekonomik olarak istikrarlı bir duruş sergilenmesi adına atılacak her adımın arkasında olduğumuzu ve iş dünyamıza desteklerin daha da artması gerektiğini savunuyoruz. Bu adımların daha da atılması adına üyelerimizin tüm taleplerini değerlendiriyor ve gerçekleşmesi adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üyelerimizden gelen bütün talepleri üst birliğimiz olan TOBB’a iletiyoruz, TOBB’da çözüme kavuşan netleşen tüm talepleri günbegün liste halinde paylaşıyor.

Bu zorlu günleri atlatabilmemiz adına üretime devam eden iş dünyamız için gerçekleştirilen bu desteklerde sektörün talepleriyle yakından ilgilenen ve gerekli daha çok tedbirin alınması hususunda çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanımıza, Bakanlıklarımıza ve TOBB Başkanımıza başta üyelerimiz olmak üzere tüm iş dünyası adına teşekkür ediyoruz.

 

Haber Tarihi : 26/3/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::