Covid-19 salgınına karşı hayata geçirilen ve iş dünyasının süreçten etkilenmemesi için oluşturulan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’, iş dünyasının taleplerine istinaden kapsamını genişletmeye devam ediyor.

İş dünyası umutla ve tedbirle çalışmaya devam ediyor

3 Nisan tarihi itibari ile paket kapsamında yeni taleplerin sonuçlanmasını değerlendiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, sonuçlanan her talep ile paketin işverenlere ve işçilere yönelik daha da fayda sağlayacak bir şekle büründüğünün altını çizerek, “Bu zorlu sürecin başlangıcında iş dünyamızda maalesef bir belirsizlik hakimdi. İşçilerimiz işlerini kaybetmekten, işverenlerimiz de sağladıkları istihdamın ve yürüttükleri faaliyetlerin zarar görmesinden endişe duyuyordu. ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin devreye girmesi ve üyelerimizin talepleriyle şekillenmesi bu endişenin yerini umudun almasını sağladı. Sonuçlanarak paket kapsamına giren her yeni talep iş dünyamızın süreci daha kolay bir şekilde atlatabilmesine ve nefes almasına yardımcı olacaktır. İşçiler çalışmaya, işverenler sorunsuz bir şekilde üretmeye devam edeceklerdir.

Üretmeye devam edenlere katkı sağlayacak

İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte salgın sorununa karşı mücadele verip tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyetlerine devam eden birçok üreticimiz de mevcut. Özellikle sağlık ve gıda ağırlıklı sektörlerimiz halkımız için çalışmaya, üretmeye devam ediyorlar. ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ talebin inanılmaz arttığı bu dönemde üretime devam eden firmalarımıza da katkı sağlayacak şekildedir. Taleplerin hayata geçirilmesi ile canla başla çalışan üreticilerimizin üretime yoğunlaşması da amaçlanmaktadır.

Üyelerimizin taleplerini iletiyoruz

3 Nisan itibarıyla sonuçlanan talepleri değerlendiren Başkan Altuğ, “ Sonuçlanan son talepler ile ihracat, istihdam ve otomotiv dünyasına ilişkin ciddi gelişmeler kaydedildi. İhracatımızın daha fazla zarar görmemesi  için Kapıkule sınır kapımızda salgına karşı yeni önlemler alındı. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamları daha da genişletildi ve taşıt sahiplerinin bu zorlu süreçte araçlarını muayeneye hazırlaması çok zorlaşacağından muayene süreleri uzatıldı.

Yaşanan her gelişme ekonomi ve sosyal hayatımız için yerinde kararlardır. Paketin kapsamının daha da genişlemesi üyelerimizin talepleri ile mümkün olacaktır. Bu doğrultuda üyelerimizden taleplerini anbean web sitemiz www.satso.org.tr üzerinden ya da mail yoluyla bizlere iletmelerini istiyoruz. Hep birlikte zorlu süreçten en az hasarla çıkacağımızı umuyoruz. Üyelerimizin taleplerini ivedilikle ilgili makamlara ileterek hayata geçmesi için büyük gayret sarfediyoruz.

3 Nisan itibariyle üyelerimizin de taleplerinin içinde bulunduğu sonuçlar şu şekildedir:

●    Taşımacılığın hızlandırılması ve hammadde tedarikinin aksamaması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından “Kapıkule Gümrük Kapısına” hızlı tanı PCR testi yapan mobil laboratuvar kurulmasına ve hızlı tanı Kovid-19 testi yapılmasına onay verildi.

●   Turizm sektöründe, iş sözleşmeleri askıda olan çalışanlarda Nisan ayında sigortalı girişi yapılan işçiler “kısa çalışma ödeneği” kapsamına alındı.

●    Kısa çalışma ödeneği kapsamında olan çalışanın kısa çalışma ücreti ile net maaşı arasındaki farkı ödemek isteyen işverenler, SGK bildirimini “0 gün” yaparak aradaki farkı sorun olmadan ödeyebilecek.

●     Kısa çalışma kapsamında bulunan işyerlerinde çalışmasını sürdüren çalışanlar için, asgari ücret desteği ödenmeye devam edecek

●   Muayene süresi gelen tüm araçlar için araç muayene süreleri 3 ay ertelenecek.

 

 

 

Haber Tarihi : 4/4/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::