Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iş dünyasının yaşadığı ekonomik daralmaya karşı yardımcı olabilecek finansman desteklerinin bankalar tarafından reel sektöre ulaştırılmadığı konusu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Başkan Altuğ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bankalara yaptığı çağrının dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, “İş Dünyamızın Salgın Sürecinden En Az Hasarla Çıkması için her kesim elini taşın altına koymalıdır. Bu zorlu süreçte özellikle finansman desteği en önemli unsurdur.

Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde Ekonomi Bakanlığımızın çalışmaları ve TOBB’un destekleri ile oluşturulan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ kapsamında iş dünyamızın ayakta kalmasını sağlayacak özellikle vergi ertelemeleri, düşük maliyetli krediler ve kısa çalışma ödeneği gibi önemli birçok destek mevcut. KGF’nin kefalet kapasitesi tedbirler kapsamında 250 milyar lira artırıldı.

Söz konusu ülkenin geleceği

Ancak yaşanan gelişmeler, çalışılan yeni tedbirlere rağmen bankalarımızın desteğe ihtiyaç duyan iş dünyasını geri çevirdiği, finansman desteği verme konusunda seçici davrandığı yönünde eleştiriler mevcuttur. Özellikle orta ölçekli firmalarımız ve ticaret erbabımız krediye erişim konusunda zorluklar yaşamaktadır.

Reel sektörün bu zor süreçte faaliyetlerine devam edebilmesi, istihdam sağlayabilmesi için desteklerden faydalanmasının sağlanması ciddi önem arz ediyor. Ülkenin gelişmesine hizmet eden reel sektörü ayakta tutmak için hep birlikte gayret etmeliyiz. Salgın sürecinin ardından iş dünyasının ayakta kalamayacak durumda olması demek, ülke olarak çok daha sıkıntılı günler göreceğiz demektir.

Bu süreçte bankalarımız yeterli desteği vermez ise kendileri de bu sürecin ardından zor duruma düşeceklerdir. Herkes bu ülkenin geleceği için elini taşın altına koymalıdır. Bu doğrultuda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bankalarımıza yaptığı çağrıyı destekliyoruz. İş dünyamız olmaz ise bankacılık kesimi de olmaz. Alınan tedbirlere istinaden verilecek her destek iş dünyamızın ayakta kalmasını, salgın sürecinden ülke olarak en az hasarla çıkmamızı sağlayacaktır. Tüm bankalarımızı faaliyetleri sıkıntıya düşen firmalarımıza destek olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 8/4/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::