Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, koronavirüs dolandırıcılarına karşı üyeleri ve vatandaşları uyararak dikkatli davranmalarını önerdi.

Toplumun Zaaflarını Fırsat Olarak Görüyorlar

Salgın sürecinin insanlar üzerinde yarattığı panik ortamını dolandırıcıların kendilerine bir fırsat olarak gördüğüne ve bu konuda yapılan uyarıların vatandaşlar tarafından dikkate alınmasının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Altuğ mesajında şunlara değindi; “Maalesef salgın sürecinde insanlar sadece sağlık sorunlarıyla değil ekonomik, psikolojik gibi sorunlarla da mücadele ediyorlar. Bu salgın döneminde ne yazık ki dolandırıcılar da insanların endişe, korku gibi duygularını istismar etmeye devam ediyorlar. Söz konusu dolandırıcılar koronavirüs salgınını bahane göstererek bağış toplama, maske vb. hijyen ürünlerini satma gibi vaatler ile vatandaşlarımızı tuzağa düşürmeye çalışıyorlar.

Sahte İnternet Siteleri Oluşturuyorlar

Süreç değişiklik gösterse de dolandırıcıların yöntemleri çoğunlukla aynı oluyor. İçinde koronavirüs olan her şeyi kullanmaya ve insanları ihtiyaçları olan konularda kandırmaya çalışıyorlar. İnsanların evlerinde ve sosyal hesaplarında daha çok etkileşim içinde olduklarını bildikleri için sahte internet sitesi linklerine tıklamalarını sağlıyorlar. Bu siteler aracılığıyla da kişisel bilgilerimize kolaylıkla ulaşabiliyorlar.

Telefon ile Ulaşanlara Asla Kişisel Bilgilerimizi Paylaşmamalıyız

Üyelerimizden de son zamanlarda gelen şikayetlerin başında başkaları tarafından telefon ile aranarak dolandırılmaya çalışıldıkları gelmektedir. Bu gibi durumlarda karşımızdaki muhatabın resmi bir kurum ya da bankaların kendisi olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Başta T.C. Kimlik Numarası olmak üzere kimseyle kişisel bilgilerimizi, kredi kartı bilgilerimizi paylaşmamamız gerekiyor. Virüsten korunma tedbirlerinin yanında fırsatçılara da göz açtırmamamız gerekiyor. Bu süreçte başta üyelerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber Tarihi : 28/4/2020
PAYLAŞ
Son Haberler ::