Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Adayorum ve Sakaryadantaraf haber portallarının Zoom Video Konferans Platformu üzerinden yapılan ortak yayınının konuğu oldu.

Zoom üzerinden gerçekleştirilen ilk röportaj programında Başkan Altuğ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak soruları cevaplandırdı.

SATSO’nun pandemi sürecinde gerçekleştirilen çalışmaları, iş dünyasına yönelik destekler, teşvikler, salgın sürecinin ekonomi üzerindeki etkileri gibi birçok konuda sorulara cevap veren Başkan Altuğ, öngörülerde bulundu.

Başkan Altuğ konuşmasında şunlara değindi; “ Pandemi sürecinde sağlık, ekonomi, eğitim gibi birçok konuda sorunlar mevcut. Salgının daha fazla yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında ekonomik olarak iş dünyamız zor bir sürece girdi. Bizler ülkemizin oda ve borsaları olarak Cumhurbaşkanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız önderliğinde oluşturulan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin şekillenmesi adına üyelerimizin taleplerini üst birliğimiz TOBB’a ulaştırmaya devam ediyoruz. İş dünyamızın daha az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte küçük işletmelerimize yönelik Nefes Kredisi, Cansuyu Kredisi ve oda aidatlarımızı 4 ay erteleme gibi çalışmalarımız oldu. İş dünyamızın süreç sonrası için hazır ve zor durumda olmamaları için Sicil Affı ve Vergi Yapılandırması, Mücbir Sebep sayılan sektörlerin genişletilmesi için de taleplerimiz ile çalışmalarımız mevcut durumda.” ifadelerini kullandı

Gerçekleştirilen canlı yayın videosunun tamamı SATSO Youtube kanalında yer almaktadır.

Videonun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 14/5/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::