Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle “Kısa Çalışma Ödeneği ve Covid-19 Sürecinde İş Hukuku” konulu online seminer düzenlendi

Söz konusu eğitim, Eski İş Baş Müfettişi Mehmet Koçak gözetiminde webinar platformu üzerinden gerçekleştirildi.

Seminerde Covid-19 süreci ile birlikte çalışan ve işverenler tarafından merak edilen konuların başında gelen uzaktan çalışma, telafi çalışması detayları, toplu yıllık izin uygulaması, zorlayıcı sebepler ve ücret uygulaması, iş kazası ve meslek hastalığı, kısa çalışmada özellikli durumlar, geçici istihdam ve nakdi yardım gibi konular hakkında bilgi veren Eğitmen Koçak, sık sık katılımcıların sorularını ve merak ettiklerini cevapladı.

Eski İş Baş Müfettişi Mehmet Koçak Mehmet Koçak şunları dile getirdi: “Covid-19 pandemisi maalesef dünyanın çoğu ülkesini ekonomik ve sağlık yönünden ciddi anlamda etkiledi. Baktığımızda ABD’de 41 milyon kişiye yakın bir işsizlik oluştu. Ülkemizde de pandemi nedeniyle işsiz kalan kişi sayısı çok fazla. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız bununla ilgili ciddi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Pandemi sürecinde iş yerlerinin çalışma şekilleri de kısa sürede değişmek zorunda kaldı. Uzaktan çalışma sistemleri daha da etkin kullanılır hale geldi. İşyerinde çalışmasında sahip olduğu ve yapmak zorunda olduğu hükümler ne ise uzaktan çalışma sürecinde de bunlar aynen devam etmektedir.“

Sunumunda Covid-19 sürecinde işçi-işveren hakları hakkında bilgi veren Koçak; “Kısa çalışma ödeneği uygulaması 3 milyondan fazla başvuru aldı. Koronavirüs zorlayıcı etkilerin arasında bahsedilebilir. Virüs zorlayıcı neden kapsamında değerlendirilmektedir. Son gelişmeler ile birlikte kronik rahatsızlıkların kapsamı daraltıldı ve bu da çoğu sektörde çalışmaların önünü açtı. Bu süreçte kurum ve kuruluşlar tarafından güzel teşvikler verildi. Bakanlığımızın istihdamın ve ekonominin korunması adına verimli projeleri var.” ifadelerini kullandı.


Haber Tarihi : 9/6/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::