Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi’nin medya platformlarından olan SAÜ TV canlı yayınında, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Özlem Balaban'ın sunuculuğunu yaptığı ve İSEFAM Müdür Yardımcısı Dr. Mücahit Özdemir’in de katıldığı "Başkan İle Baş Başa” programına konuk oldu.

Programda sık sık kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Altuğ, SATSO tarihi ve çalışmaları, Covid-19 pandemi sürecinde dünya ve Türkiye, salgın sürecinde iş dünyasının yaşadığı zorluklar ve yapılan destekler ile Sakarya’nın pandemi sürecinden sonraki yol haritası gibi birçok konuda bilgiler aktararak öngörülerde bulundu.

Başkan Altuğ konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası olarak 31 Mayıs tarihinde 103’ncü yaşımızı kutladık. Köklü bir geçmişe sahibiz ve bununla gurur duyuyoruz. 

Elbette ülkemiz ve tüm dünya için hiç tecrübe edilmemiş, hem sağlık hem de ekonomik olarak çok zorlayan bir sürecin içerisindeyiz. Tabi ki hem sağlık sektörü, hem ekonomi ve toplumsal anlamda büyük bir sınav verdik. Küresel bir değişime tarihi bir dönüşüme tanıklık ediyoruz. Bu salgının kısa sürede bu denli yayılması ve alınan önlemler ile dünya ticaretinin durma noktasına gelmesini hiçbir dünya ülkesi hesaplamamıştı. Krizin bu denli büyük olması ülkelerin sağlık yayılmaya başladığı andan itibaren alınan tedbirlerin karşılığını aldık.

Ekonomimiz tüm dünyada olduğu gibi hasar aldı. Sanayi üretimimiz ve ihracat rakamlarımız ciddi oranda düştü. Ancak kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ülkemizin avantajlardan yararlanacağını düşünüyoruz. Bu süreci avantaja çevirmenin başında dünyanın artık değiştiğinin, yeni fırsatların, yeni iş alanlarının, üretim faaliyetlerinin ve yeni taleplerin olduğunu kabul etmemiz, buna uygun yatırımlar yapmamız gerekiyor. Yerli üretime ağırlık vermeli ve ihracatımızı yükseltmeliyiz. Kaliteli üreterek nitelikli ürünlerle dünya pazarında yer almalıyız.

Kendi kendine yetebilen bir ülke olmalıyız. İhracat rakamlarına ulaşmak bizi her şartta güçlü kılacaktır. Teknolojik üretim hacmini ve ürün çeşidini artırarak yerli üretimin merkezi olmalıyız. Biz bunu yapabiliriz.

Güçlü sağlık sistemimiz, koyulan kurallar ve vatandaşlarımızın bilinci ile çok süreci yönetebildik. Özellikle sağlık, iç işleri ve ekonomi bakanlarımızın özverili çalışmaları ile vatandaşlarımızın salgından korunması sağlandı ve iş dünyamızın kaybı en aza indirildi. Sakarya olarak biz de salgına karşı iyi bir konsensüs oluşturarak valimiz önderliğinde şehrimizin tüm kurum ve sivil toplum kuruluşları olarak ortak akılda çalıştık. Birlik olduğumuz bu süreçte de salgının daha üst boyutlara ulaşmaması için aynı düzende çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 11/6/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::