Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Pordax Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş ile imzalanan “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” protokolü ile üyelerine yazılım bilişim desteği verecek.

SUTGEM Kapsamında

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sabancı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Sakarya Uluslararası Ticareti Geliştirme Merkezi (SUTGEM) Projesi kapsamında, SATSO üyelerinin uluslararası ticaret faaliyetlerine uygun dış pazar araştırması, danışmanlık, firmaya özel e-ticaret/ e-ihracat sitesi kurulumu gibi destek hizmetler ile ihracat potansiyellerinin artırılması hedefleniyor.

E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği Protokolü

SUTGEM projemiz kapsamında imzalanan protokol ile “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” protokolü ile SATSO üyelerine özel ücretsiz e-ticaret ve e-ihracat web siteleri kurulacak. Ayrıca bir yıl boyunca e-ticaret ve e-ihracat konularında ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanacak.

İmzalar Atıldı

Söz konusu protokol imza töreni SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Dünya ve Pordax Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Mehmet Erdemi’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitimler verilecek

İmza Töreninde konuşan Pordax Elektronik Ticaret Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Mehmet Erdemi protokolün içeriği ve yükümlülükleri hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi: “Bu protokol kapsamında 1 yıl boyunca verilecek eğitimler ile SATSO Üyeleri ücretsiz e-ticaret siteleri kurabilecek.

SATSO Üyeleri ücretsiz e-ticaret siteleri kurabilecek

Söz konusu eğitimlerin içeriği; yazılım ve kurulum hizmetleri, web sitesi ve mobil ticaret için teknik alt yapı danışmanlığı, satış ve pazarlama faaliyetlerinin artırılması için dijital iletişim ve reklam danışmanlığı, sosyal iletişim mentorlüğü, online itibar yönetimi, mikro ihracat, ödeme ve kargo sistemleri entegrasyonları, yurtiçi pazaryeri entegrasyonları ve hukuksal süreçleri kapsıyor. Ayrıca SATSO Üyelerine mentorlük hizmeti de verilecektir.”

SATSO Üyelerine yol göstermeye devam ediyor

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise yaşanan pandemi süreci ile birlikte firmaların e- ticarete yönelimlerinin arttığı ve bu konuda SATSO’nun kılavuzluk ettiğinin altını çizerek şunları dile getirdi:

“Teknolojiyi daha çok kullanır olduğumuz, geleneksel yöntemlerin çözüme götürmediği bir dönemdeyiz. Firmaların üretim süreçlerinden, hizmet süreçlerine kadar her alanda teknolojinin önemi ve olması gerektiği idrak edildi.

Bilişime yatırım yapmak güç demektir

Biz de üyelerimize bu konuda destek sağlıyor, yol gösteriyoruz. Şunu bilmeliyiz; Pandemi sonrası için yeni nesil teknolojilere sahip olmak, teknoloji üretmek ve kullanmak, bilişime yatırım yapmak güç demektir.

E-ticaret ve E-ihracata yönelik danışmanlık, eğitim ve web altyapı hizmetleri

Google, Facebook, Upay, Akbank, UPS, Alibaba, iyzico, Hepsiburada, Amazon gibi e-ticaret/e-ihracat sektöründe birçok ulusal ve uluslararası çözüm ortağının sponsor olarak yer aldığı “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” kapsamında üyelerimize e-ticaret ve e-ihracata yönelik danışmanlık, eğitim ve web altyapı hizmetleri verilecektir.

22-23 Temmuz’da Başlayacak

Sakarya’da e-ticaret ve e-ihracatın gelişmesine ciddi anlamda katkı sağlayacak bu hizmeti ile Odamız, Türkiye’de üyelerine sağlayan ilk Odalardan biri olacaktır. 22-23 Temmuz’da başlayacak olan “E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği” kapsamında e-ticaret ve e-ihracat yapmak isteyen tüm üyelerimizin bu sürece aktif katılımını bekliyoruz.

Haber Tarihi : 13/7/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::