KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 2020 yılı içerisinde ilk proje teklif çağrısını gerçekleştirdi.

 “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temalı proje çağrısı ile yerli ve yetkin teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletilmesi ve imalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısının arttırılması hedefleniyor.

Söz konusu çağrı programına yazılım gibi teknoloji üretimleri yapan veya üretimlerinde teknolojik ürünleri kullanan KOBİ statüsündeki firmalar başvurabiliyor.

İlgili program doğrultusunda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin bilgilendirmesi amacıyla KOSGEB Sakarya İl Müdürlüğü işbirliğinde, KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu’nun sunumu ile online bir seminer gerçekleştirildi.

Online seminerde konu ile ilgili ayrıntılı sunum gerçekleştiren İl Müdürü Kurtçu, proje kapsamındaki firmalar, desteklenecek gider türleri ve konuları ile başvuru şartları ve süreci gibi önemli bilgileri SATSO üyelerine aktardı. Kurtçu; “ KOSGEB olarak 2 farklı alanda yılın ilk çağrısını gerçekleştiriyoruz;

Birinci Destek çağrımız ile teknoloji geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerinde kullanan KOBİLERİN sayısını artırmayı amaçlıyoruz. İlk çağrımız ile orta ve yükse teknoloji içeren ürünleri üreten firmaları destekliyoruz. Bu proje kapsamında AR-GE’sini yapmış olduğunuz projelerinizin ticarileştirilmesi amacında da destek sağlıyoruz.

İkinci Destek çağrımız ile de bu teknolojileri geliştiren veya üreten değil, bu teknolojileri üretim süreçlerinde kullanan firmaları destekliyoruz. Bu firmalar ile işbirliği sağlayarak bu sayede bu gibi  teknolojileri kullanan firmaların sayılarına artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. Proje ile ilgili detaylı bilgilerin KOSGEB web sitesinde de bulunduğunu hatırlatan Kurtçu, başvuruların da online başvuru sistemi üzerinden alınmaya devam ettiğini belirtti.

Bu proje ile KOBİ’lerimizin iş süreçlerini geliştirmeye yönelik çalışmaları KOBİGEL projesi ile desteklemeyi hedefliyoruz. İmalat sanayinde endüstriyel robot teknolojileri, akıllı sensör teknolojileri, yapay zeka, akıllı otomasyon ve sanal gerçeklik gibi 8 farklı konuyu kapsayan projeleri destekleyeceğiz.

Sunumunun ardından SATSO üyelerinin de soru cevaplayan İl Müdürü Onur Kurtçu, soruların ardından semineri noktaladı.

Haber Tarihi : 14/8/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::