Sakarya’nın Peyzaj ve Süs Bitkiciliği sektöründeki potansiyelini ve başarısını ülke çapında duyuran ve bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin basın tanıtım toplantısı Sapanca Kırkpınar’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Festival Organizatörü Remzi Adıyaman, sektör temsilcileri ve basın mensupları iştirak etti.

Toplantıda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce;  “Süs bitkiciliği yetiştiriciliği alanında şehrimizi hem ülkemizde hem de dünyada söz sahibi haline getirmeyi istiyoruz. Böylelikle hem iş istihdamını artıracak hem de Sakarya’yı sektör liderliğine taşıyacağız. Üçüncüsünü düzenlediğimiz festival, üretim ile pazarlamayı bir araya getirerek hem üreticilerin hem de sektör temsilcilerinin azami verim elde etmesini sağlıyor. Bunu daha önceki yıllarda gördük. Ayrıca sadece iç piyasaya değil aynı zamanda dış piyasaya da ulaşmayı kolaylaştırıyor. Festivalin gerçekleşmesine katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 3. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ise  konuşmasında şunları dile getirdi: “ Sakarya lojistik konumu, üretim potansiyeli, ticari tarihi, doğa ve turizm değerleri, beşeri mozaiği, kültürel canlılığı ile Anadolu kenti görünümünde bir dünya şehri olmaya aday illerimizden biridir.  

Marmara Bölgesi’nin incisi Sakarya’mız, bu potansiyelinin yanında süs bitkiciliği ve peyzaj sektöründe Türkiye’nin uluslararası kapısı haline geldi. 2020 yılı Peyzaj ve süs bitkisi ihracatında ülkemizden yaklaşık 70 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirilmiştir. Peyzaj ve süs bitkisi ihraç eden iller arasında ilk 10’da yer alıyoruz. Şehrimiz; 2019 yılının ilk 8 ayında 950 bin dolar olan ihracatını 2020 yılının aynı döneminde bir milyon doların üzerine çıkarma başarısı sergileyerek yükselişini sürdürmektedir.  Sektörün bu ilerlemesinde, son üç yıldır düzenlenen ve etkinliği her geçen yıl artan festivalimiz de ciddi bir katkı sağladı.

Tüm katılımcı kurumlarımız olarak festivalimize, bu sene yaşanan salgın nedeniyle daha titiz ve detaylı olarak hazırlandık. Bu festival tüm girişimleri, hazırlıkları, düzenlenmesi ve sonuçları itibariyle Sakarya’nın festivali, Sakarya’nın tanıtımıdır. Yani hepimizin heyecanı, hepimizin emeğidir.

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği festivalimize emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. SATSO olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ise; “Günümüzde Peyzaj ve Süs Bitkisi sektörü hızlı değişimler geçirmesiyle ünlü bir sektördür. Son yıllarda dünyanın çoğu ülkesinde kişi başına düşen süs bitkisi kullanımı artış göstermektedir. Sakarya ülkemizde peyzaj ve süs bitkisi ekili alanı bakımından ikinci sıraya sahiptir ve bu alan da yaklaşık olarak 11 dekar’lık bir alandır. Ülkemiz de bitki ve çiçek yetiştiriciliği yapılan alan bakımından dünyada 12. sırada yer almaktadır. Sakarya olarak dış mekan süs bitkiciliği üretiminin yüzde 38’ini tek başımıza karşılıyoruz ve bu potansiyel ile ülkemizde lider durumdayız.” diye konuştu.

Basın tanıtım toplantısının ardından katılımcılar festivalin gerçekleştirileceği alanda incelemelerde bulundu.

Haber Tarihi : 8/9/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::