Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Milletvekilleri; Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek ve M. Levent Bülbül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’ı ağırladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Doğan Çatalbaş, Semih Çokay, Bünyamin Müftüoğlu, Erhan Fidan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Sakarya’ya kazandırılması planlanan “Acil Durum Hastanesi” ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım Sakarya’ya yapılması planlanan Acil Durum Hastanesi’nin 250 yataklı ve afet durumlarında hem bölgenin hem Sakarya’nın ilçelerinin faydalanabileceği bir şekilde tasarlanacağını  ifade etti.

Sakarya 270 milyonluk yükten kurtuluyor

Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz ise 1999 depreminde kullanılan krediden kalan 270 milyon TL'lik borcun iptalinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini belirterek “270 milyonluk yük Sakarya’nın üzerinden kalkıyor.” dedi.

Acil Durum Hastanesi Bir İhtiyaç

Acil Durum Hastanesi kurulması süreci ile ilgili bilgi veren Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “İlimize 1000 yataklı bir hastane yapılırken aynı zamanda Acil Durum Hastanesi’nin kazandırılması da güzel bir katkı olacak. Böyle bir hastane ilimiz için bir ihtiyaçtır. Hastanenin Erenler Bölgesi’nde kurulmasını planlıyoruz. Bu bölgede hastane yok. İlçelerimizin de kolaylıkla ulaşabileceği bir bölge. 250 yataklı hastanenin 100 yatağının acil durumlarda yoğun bakım ünitesine dönüştürülecek olarak tasarlanması da büyük bir avantajdır. Bu hastanenin yapılması konusunda hepimizin üzerimize düşeni yapacağından eminim. Duyarlı davranılacağından şüphem yok. Bu hastanenin yapılması konusunda SATSO Başkanımızın hassasiyeti bizleri memnun etmiştir.” dedi.

El Birliği ile Hastaneyi İlimize Kazandıralım

Toyota Fabrikası’nın da ziyaret edilerek bu hastaneye katkıları konusunda teklifleri olacağı bilgisini veren Sakarya Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz devletin sağlık sektörü konusunda yatırımları olduğunu da belirterek “En önemli konularımızın başında sağlık geliyor. Son birkaç ayda ilimizde 2 hastane devreye alındı. 2 hastanemiz de tamamlanmak üzere. İlimiz için ayrıca bir “Acil Durum Hastanesi” söz konusu. Bütün bunların yanında, deprem bölgesinde yaşadığımızı da hesaba katarak ‘Sakarya'ya bir Acil Durum Hastanesi de kazandırabilir miyiz?’ diye; Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızla birlikte bir süredir istişare ediyoruz. Bu konuda Sayın Valimizin desteğini aldık. SATSO gibi kurumlarımız, Toyota gibi kuruluşlarımız da destek verirse el birliği ile sağlık sektörümüze önemli bir katkı sunmuş olacağız.”

Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise; planlanan çalışmanın özellikle deprem kuşağında yer alan ilimizin, ayrıca pandemi sürecinden de geçiyor olmanın verdiği hassasiyetle önemli ve ciddi bir adım olduğuna dikkat çekti. Başkan Altuğ, “Sakarya iş dünyasını temsil eden bir kurum olarak; şehrimiz adına yapılacak böyle güzel bir çalışmaya yetkilerimiz dahilinde üyelerimizden de destek alarak katkı sunmaktan memnuniyet duyacağız. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda belli başlı üyelerimizle, Yüksek İstişare Kurulumuz ile bu konuyu değerlendirebiliriz. Toyota da bizim üyemiz. Şehrimizde yapılacak hastaneye böyle global bir kuruluşun da destek olacağına inanıyorum.” dedi.

Ziyarette konuşan Sakarya Milletvekilleri bu konuda şehrin ortak akılla hareket etmesinden halkın kazançlı çıkacağını ve söz konusu hastanenin büyük bir birliktelik örneği olarak inşa edileceğini ifade ettiler.

Başkan Altuğ’un da aralarında bulunduğu Sakarya heyeti Toyota Firmasını da ziyaret etti.  

Haber Tarihi : 12/10/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::