Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın katılımıyla Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir inceleme ziyaretinde bulundu. ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’ın yanı sıra Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hendek 2. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gün, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Hasan Alataş, Hendek 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve OSB Yönetim Kurulu Üyeleri de iştirak etti.

Heyet, OSB Müdürlüğü ve firmaların üretim tesisleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Heyet ilk olarak SATSO öncülüğünde gerçekleştirilen ve OSB Bölgesi içerisinde inşası tamamlanmak üzere olan Doku Kültürü Laboratuvarı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaretlerin devamında sırasıyla Gedik Kaynak, Gedik Döküm ve Vana, DAİKİN Isıtma ve Soğutma Sistemleri ile Çamsan Entegre ve Ağaç Sanayi firmalarının üretim tesisleri gezilerek üretim süreçleri hakkında bilgiler alındı.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Altuğ, Hendek 2. OSB’nin üretim çeşitliliği ve sahip olduğu avantajlara dikkat çekerek; “Bugün Sayın Valimiz öncülüğünde önemli bir heyet ile ilimizin üretim merkezlerinin başında gelen 2. OSB Bölgemizi ziyaret ettik. İnşaatı tamamlanmak üzere olan ve tamamlandığında tarımsal açıdan ciddi çalışmalar ile binlerce ürün üretebileceğimiz Doku Kültürü Laboratuvarı projemizi de tanıtma fırsatı bulduk. OSB’miz ve içerisindeki firmalarımızı da ziyaret ederek üyelerimizle istişarelerde bulunduk.

Altyapı gücü, düzenli yönetim anlayışı ile dikkat çeken 2. OSB’nin genişleme çalışmaları onaylanmış olup resmi prosedürlerin tamamlanma aşamasına geldi. Sanayi bölgemize yeni yatırımcılardan inanılmaz bir talep var ve genişleme çalışmalarının yanı sıra hemen yanı başına gelen Kuzey Marmara Otoyolu’nun da ciddi fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz incelemeler ile firmaların devasa üretim tesislerinde ürettikleri binlerce çeşit ürünleri, kullandıkları yöntemleri, ar-ge çalışmalarını, ihracat potansiyellerini, yarattıkları istihdamı gördüğümüzde Sakarya adına gurur duyuyoruz. Şehrimizden tüm dünyaya yayılan binlerce kalem üründe Made In Sakarya damgasının olması geleceğimiz adına mutluluk vericidir. Üreten iş dünyamızla her zaman gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ise şunları dile getirdi: “Günümüzde en önemli konu, bence üretimdir. Yani özel sektörün önünü açmak, üretim yapmasını sağlamak, onu akıllandırmak, katma değerli hale getirmek, başarıyı daha çabuk ve doğru bir şekilde yakalamanın yollarındandır. Stratejilerimizi, hedeflerimizi, vizyonumuzu iyi korursak, buradan global bir şehir çıkacaktır. Bu doğrultuda 2. Organize Sanayi Bölgemizi ve firmalarımızı üretim odaklı değerli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 22/10/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::