Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Rusya Nijniy Novgorod Bölgesi Sanayi, Ticaret ve Girişimcilik Bakan Yardımcısı Vladimir Balakin ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Söz konusu ziyarete Rus Heyetin yanı sıra SATSO Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz ve Komite üyeleri de iştirak etti.

İki bölge arasındaki ticari işbirliklerinin artırılmasının ağırlıklı olarak görüşüldüğü ziyarette iki bölgenin de benzer sanayi alanlarına, üretim bölgelerine ve potansiyellerine sahip olduğu belirtilerek işbirliği ve yatırım konusunda iyi niyet mesajları verildi.

“Atılacak her adım gelecekteki yatırımlar için önemli”

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten SATSO Başkanı Altuğ, Türk ve Rus yatırımcıların karşılıklı olarak uzun yıllardır iş birliği gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek şunları dile getirdi; “Sakarya hem sanayi, hem de tarım anlamında tükettiğinden fazlasını üreten bir şehirdir. Şehrimizde otomotiv ve yan sanayi, savunma, makine sanayi gibi birçok kalem üründe ciddi yatırımlarla üretim gerçekleştirilmektedir. Ticari ve yatırım olarak iş birliği sağlamak iki şehrin ve ülkenin yararına olacaktır. Rusya ile iş birliğinin gelişmesi için diplomatik olarak da çalışmalar olduğunu biliyoruz. Üretim konusunda hedeflerimiz aynı ve bu doğrultuda da üyelerimizin faydalı iş birlikleri sağlayabileceğine inanıyoruz. Bugün atılacak bir adım gelecek için önemli iş birliği fırsatları doğuracaktır.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’deki gelişimin farkındayız ve Türkiye’yi önemsiyoruz”

Bakan Yardımcısı Vladimir Balakin ise Başkan Altuğ’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek; “Nijniy Novgorod Bölgesi, Rusya’nın üretim bakımından önde gelen bölgelerinden biridir. Savunma sanayi, petrol ürünleri, kimya, otomotiv gibi birçok konuda üretim yapan bir bölgeyiz ve yıllık cirosu 20 milyar dolara varan bir hacme sahibiz. Türkiye’nin son yıllarda sanayideki gelişiminin bizler de farkındayız. Sakarya ve Nijniy Novgorod üretim potansiyelleri, ürettikleri ile birbirine benzer şehirler. Rus şirketler burada uzun zamandır yatırım yapıyorlar ve aynı zamanda Rusya’da da Türk yatırımları oldukça fazla. Türkiye’yi önemsiyoruz ve ticari işbirliklerimizi artırmak istiyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 3/11/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::