Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş, SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Söz konusu ziyarette ayrıca Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ile Otomotiv ve Yedek Parça Sektörünü Temsil eden 21. Meslek Komitesi Başkanı Ziya Kural, Başkan Yardımcısı Mustafa Buruşoğlu, Meclis Üyesi Taner Belge, Komite Üyesi Ömer Bayrak, OTOKAR A.Ş’den Mali İşler Direktörü İrfan Özcan ve SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk iştirak etti.

Okulda Lise Müdürü Fatih Şumnulu ve öğretmenler eşliğinde mesleki eğitimin verildiği atölyelerde incelemelerde bulunan SATSO Heyeti, öğrenciler ile de sohbet ederek gelecek hakkında önerilerde bulundu.

“Mesleki Eğitimde İlerideyiz”

Ziyaretler esnasında konuşan Başkan Altuğ, SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin örnek alınan bir proje olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi; “Nitelikli istihdam alanında attığımız adımların en önemlileri arasında yer alan okulumuz üst kuruluşumuz TOBB tarafından diğer Odalarımıza örnek olarak gösterilmektedir. Sahip olunan imkanlar bu liseyi çok daha ileriye götürüyor ve tercih edilmesine de katkı sunuyor. Şehrimizdeki üye firmalarımız ve ilgili komitemizin desteği ile lisemiz gelişmeye, nitelikli gençler yetiştirmeye devam ediyor. Sakarya mesleki eğitimde gerçekten çok ileride ve bu gibi örnek projeler ile mesleki eğitimdeki kalitemizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Proje Bazlı Eğitim İçin Çalışıyoruz”

Lise Müdürü Fatih Şumnulu ise; “Okulumuz şehrimizin en çok tercih edilen meslek lisesidir. Yaklaşık yüzde 90 doluluğa sahiptir. Proje bazlı bir okul haline gelmeye ve bünyemizde yeni projeler üretmeye gayret ediyoruz. Okulumuzu tercih eden çocuklarımızı buradan nitelik kazanmış ve iş hayatına katkı sağlayacak bireyler olarak mezun etmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin gelecek hedeflerini ve nerede olmak istediklerini iyi analiz ederek doğru alanlara yönlendiriyoruz.

Proje bazlı çalışmaya ve projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. SATSO himayesinde olmak ve iş dünyasının desteğini almak bizler için büyük bir şans. İşbaşı eğitim programına ve uygulamalı mesleki eğitime de ciddi önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette görüşlerini belirten komite üyeleri; ebeveynlerin de mesleki eğitime sıcak bakmasını ve ustalığa karşı destekleyici olmaları gerektiğini belirterek nitelikli altyapının gelecek için önemli olduğuna dikkat çektiler.

Haber Tarihi : 5/11/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::