Covid-19 salgınının yayılmasına yönelik tedbirler kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde kullanılmaya başlanan HES (Hayat Eve Sığar) Kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu uygulaması, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında da uygulanmaya başladı.

Söz konusu uygulama ile SATSO hizmet binasına girişte üyeler, çalışanlar ve ziyaretçilerden HES kodu sorgulaması yapılacak.  HES kodu, Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından, e-devlet ya da SMS ile temin edilebilecek

Salgınla mücadelenin daha etkin hale getirilebilmesi, salgına karşı oluşan bilinci daha da yaygınlaştırmak ve güvenli hizmeti sağlamak adına tüm SATSO Üyelerinin, ziyaretçilerin ve çalışanların HES kodlarını sorgulatarak SATSO hizmet binasına giriş yapmaları gerekmektedir. HES kodu uygulaması sayesinde salgın nedeniyle riskli gözüken çalışan veya ziyaretçi kişiler belirlenerek gerekli tedbirler kapsamında en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak

Alınan bu önlemlerin toplum sağlığı açısından ciddi faydalar sağlayacağını unutmadan tüm tedbirlere uyulmasını hassasiyet ile tavsiye ediyoruz.

HES KODU NASIL ALINIR?

1) Akıllı telefon / tabletten Hayat Eve Sığar uygulaması indirerek;

2) E-devlet üzerinden;

3) HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırayla; T.C. Kimlik No, Kimlik Seri No son 4 hanesi ve Paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazıp 2023’ e mesaj göndererek alabilirsiniz.

Haber Tarihi : 6/11/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::