Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Endonezya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Söz konusu ziyarette Sakarya başta olmak üzere iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve yatırımların artırılması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

SATSO Başkanı Altuğ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki yüzyıllara dayanan kültür ve din kardeşliğinin ekonomik olarak da gelişmesinin faydalı olacağına dikkat çekerek şunları dile getirdi; “Ülkemiz Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan stratejik önemli bir konuma sahip ve Sakaryamız da ülkemiz içerisinde tüm yolların üzerinde yer alan, doğu ve batının birleşme yerinde yer alan konuma sahip. Bu da şehrimizin her geçen gün öneminin artırmasına ve gelişmesine katkı sağlıyor. Endonezya ile geçmiş yıllara dayanan birçok konuda bağımız var. Uluslararası ticarette etkin rol oynayan veya oynamak isteyen birçok üyemiz var. Endonezya ile ticari anlamda işbirliğini artıracak bir sistem oluşturmak için iş birliğinden memnuniyet duyarız.” ifadelerini kullandı.

Endonezya Türkiye Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal ise, Sakarya’nın çok güçlü bir şehir olduğunu belirterek, “Türkiye, Endonezya için önemli bir ülke konumunda. Geçmişten bu yana yer alan ortak noktalarımız ve değerlerimiz nedeniyle, bizim için Türkiye ile işbirliği yapmak diğer ülkelerden çok daha kolay olacaktır. Asya-pasifik bölgesi ekonomik gücünü her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor. 2040 yılına geldiğimizde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında 5 Asya ülkesi yer alacaktır. Bu 20 yıllık süreçte arzumuz Türkiye ile beraber büyümektir. 2 ülke olarak 500 yıllık bir kültür geçmişimiz ve dostluğumuz var. Aramızdaki ticaretin gelişmemesi için bir neden yok. Türkiye’yi Batıdaki en yakın dostumuz olarak görüyoruz ve sizlerin de Endonezya’yı doğudaki en yakın dostunuz olarak görmenizi istiyoruz. Endonezya Türkiye için uzak doğuda değil sadece doğudadır.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 9/11/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::