Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Üretim ve Ticaret Kurulu (ÜTİK) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Pınar ile Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

SATSO Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Çatalbaş da hazır bulundu.

Yeni bir oluşum olan ÜTİK’in faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili bilgi verilen görüşmede SATSO ile işbirliği çalışmalarına da değinildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ; “ SATSO bir meslek örgütü olmasının yanı sıra 12 bini aşkın üyesinden aldığı destek ile şehrin en büyük sivil toplum kuruluşudur. SATSO olarak en büyük hedefimiz şehrimizin ekonomik olarak muasır medeniyetler seviyesine yükselmesidir. Ancak ekonomi tabanlı bir kuruluş olsak da bu şehrin çoğu konusunda ve sorununda da sorumluluğumuzun bilincinde çalışmaya devam ediyoruz.

Asıl hedefimiz üyelerimizin menfaati doğrultusunda hizmet ederken aynı zamanda kuruluş amacımız çerçevesinde şehri ekonomik olarak geliştirmektir. Yatırımları şehrimize getirmeye ve üyelerimizin uluslararası ticarette etkin rol oynamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda da mesleki kurum, kuruluş ve dernekler en büyük paydaşımızdır. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomik olarak kalkınmasında her türlü işbirliği çalışmasına katkı sunmak ve destek olmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

ÜTİK Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Pınar ise; “SATSO Sakarya ekonomisinin çatı kuruluşu konumunda ciddi bir öneme sahiptir. ÜTİK olarak yeni bir kuruluş olsak da hedeflerimiz ve çalışmalarımız ülkemiz ekonomisine ciddi faydalar sağlayacak düzeydedir. Odağımız; üyelerimizin yurt dışındaki ülkelerde de aktif olarak faaliyetlerini yürütmeleri için uygun olanakları sunmak, yurtdışında edinilecek tecrübe ve iş birliği çalışmaları ile ülkemize fayda sağlamaktır. Bu konuda etkin bir yatırım ağı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yolda SATSO’nun desteği ve tecrübesi bizler için çok önemli. İşbirliklerine hazırız.” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 9/11/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::