Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan, Sakarya’nın önde gelen işadamları, yöneticileri ve kanaat önderlerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulu SATSO yönetimi ile yılın son toplantısını gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Moderatörlüğünde online platformda gerçekleşen toplantıya Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Kurul Üyelerinden Mustafa Gültepe, Necdet Şentürk, İpek Üstündağ, Kemal Demircioğlu, Kenan Demir, İsmail Filizfidanoğlu, Zafer Bekdemir, Engin Tumbaz, Ümit Karayaka’nın yanı sıra SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Gün ve Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin Ür, Semih Çokay ve Bünyamin Müftüoğlu, SATSO Disiplin Kurulu Başkanı Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu ve SATSO Danışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen iştirak etti.

Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ; SATSO faaliyetleri, şehir, ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak bilgiler paylaştı. Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi;

“Covid vakasının ilk görüldüğü tarihten itibaren geçen 9 ay boyunca hepimiz süreci büyük bir özveri ile yönetmeye gayret ettik.

Dijital dönüşümü teknolojik gelişmeleri hayatımızın merkezine alarak çalışmaya başladık. Değişimin hızla gerçekleştiği tarihi bir sürece tanıklık ediyoruz. Bu değişimi hem bireysel hem de toplumsal olarak fırsata çevirmek için çalışmalıyız. Biz de üyelerimiz için bunun mücadelesindeyiz.

Her zaman söylediğimiz bir şey var; biz her alanda iddialı bir iliz. Bu rekabet gücümüzü; içinden geçtiğimiz global değişim sürecine kanalize olarak göstermeliyiz. Belirsizliklerin bu kadar yüksek olduğu bir iklimde yolumuza daha güçlü devam edebilmemiz için güçlü ve zayıf yönlerimizi, karşı karşıya olduğumuz risk ve fırsatları çok iyi analiz etmemiz gerekiyor.

Dalgalı ekonomik seyir devam ederken birçok sektör de ciddi bir şekilde etkileniyor. Ancak Türk iş dünyası şartlar ne olursa olsun çalışıyor, üretiyor, hizmet ediyor ve var olanın üzerine yenisini ekliyor. Biz de salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren üyelerimizin ve iş dünyamızın hükümet ile arasında köprü olmaya gayret ettik. İş dünyamızın sorunları çözüm bekleyen konuları üzerine TOBB başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişimde olduk. Bu doğrultuda, yerelde büyükşehir ve valiliğimiz ile, ulusal nitelikli konularımız için de sanayi bakanımızla, TOBB başkanımız, cumhurbaşkanımızla çeşitli toplantılara iştirak ederek ilimizin ve üyelerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini ilettik. Salgının gölgesinde geçen bir yıl boyunca faaliyetlerimizi de aksatmadan yürütmeye, devam eden projelerimizi tamamlamaya, mevcut duruma göre aksiyon alarak çalışmaya devam ettik.

Sakarya stratejik planı yapıldı

Özellikle yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını sürdürdüğümüz sakarya stratejik planımızı tamamladık. Tüm ilgili kurum ve kuruluşlara tanıtımını gerçekleştirdik. Önemli bir çalışmaya öncülük etmiş olmanın mutluluğunu da yaşadık. Yaptığımız stratejik plan vizyon bir çalışma olarak tüm illerimize örnek teşkil edecek bir birlikteliğin sonucudur. Bundan sonra doğru ve sistemli bir şekilde hayata geçirilmesini sağlamak amacındayız. Stratejik planın koordinatörlüğünü gerçekleştiren prof. Dr. Mustafa isen’e de katkılarından dolayı buradan tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Doku kültürü laboratuvarı bitmek üzere

Ayrıca doku kültürü laboratuvarı çalışmalarımızda da sona gelmiş durumdayız. Hendek 2. OSB’de inşaa ettiğimiz laboratuvarımız 2021 yılı başı itibariyle aktif bir şekilde faaliyete geçecek.

Gastro Sakarya kitabı tamamlanıyor

Gastro Sakarya kitabımız akademisyenlerimizin pandemi sürecine rağmen yoğun çalışmaları neticesinde tamamlanma aşamasına geldi. Baskı sürecinin ardından kitabımızın tanıtımını gerçekleştirerek bu proje kapsamında pandemi sonrasında ilimizin bu alanda tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Tek durak hizmet binaları

Bunun yanı sıra oda hizmet binalarımızın iki yanına başladığımız tek durak hizmet binalarımızın inşaatını da tamamladık. Binalarımızdaki ofislerin kiralanması aşamasına geldik. KOSGEB, marka, Kızılay eğitim merkezi, noter, banka şubelerinin binalarda konuşlanmasına yönelik çalışmalar yaptık.  Üyelerimiz için verimli bir hizmet kampüsü oluşturuyoruz.

Süs bitkiciliği fuar olacak

Yine pandemi sürecine rağmen gerekli tedbirler çerçevesinde sakarya peyzaj ve süs bitkiciliği festivalinin gerçekleştirilmesine katkı sağladık. Amacımız bu festivalin fuar olarak düzenlenmesi idi. Bu yönde çalışmalarımız da tamamladık. Önümüzdeki yıldan itibaren 08 –11 eylül 2021 tarihleri arasında Psb Anatolia peyzaj, süs  bitkileri,  bahçe  sanatları ve ekipmanları fuarı olarak  uluslararası nitelikte gerçekleştirilecek.

SUTGEM eğitimleri

İhracatın geliştirilmesi nitelik ve nicelik bakımından artırılmasına yönelik faaliyetlerimiz de devam etti. Elbette pandemi öncesi sürecin verimini alamamış olsak da üyelerimize ihracat eğitimlerimiz SUTGEM projesi çerçevesinde online olarak devam ediyor.

Genel olarak bu çalışmaların yanısıra; ilimizi yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine hazırlamaya yönelik de girişimlerimiz oldu. İlimizde bir bilişim lisesi kurulmasına katkı sağladık, meslek liselerimizde iş makineleri teknolojisi, plastik teknolojileri bölümlerinin açılarak ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamın sağlanması yönünde temel oluşturmaya gayret ettik. Bu değerli görüş ve önerilerinizi, yapacak olduğumuz çalışmalarda dikkate alarak faaliyetlerimize yön vermede yararlanacağız.” ifadelerini kullanarak toplantıya katılımları için tüm kurul üyelerine teşekkür etti.

Başkan Altuğ’un ardından sırasıyla söz alan kurul üyeleri covid-19 pandemisinde yapılan çalışmalar, SATSO’nun salgına karşı sosyal ve ekonomik tabanlı çalışmaları, Sakarya Stratejik Planı, salgın dolayısıyla iş dünyası tarafından alınan kredilerin geri ödemelerinin ertelenmesi, online eğitime yapılan yatırım ve desteklerin artırılması, yoğun ihracat nedeniyle iç pazardaki ürün sıkıntısı, asgari ücret görüşmeleri, sanayiyi geliştirmeye yönelik çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini aktardılar.

Haber Tarihi : 4/12/2020
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::