Sakarya Gümrük Müdürü İbrahim Aksoy, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü vesilesiyle SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Sakarya’nın rekor ihracat performansı, Karasu Limanı’nın önemi ve dış ticareti geliştirmek adına yapılması gereken yatırımlar konuşuldu. Aynı zamanda Şubat ayında Karasu Limanı’ndan Romanya’nın Köstence Limanına haftada 4 gün Ro-Ro seferleri başlayacağının da müjdesi verildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Şehrimize yatırımlar gelmeye devam ettikçe dış ticaret hacmimiz de aynı oranda artış gösterecektir. SATSO olarak üyelerimizi ihracat yapmaya teşvik etmek ve yetkinliklerini sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz. 1000 ihracatçı firma ve 10 milyar dolar ihracat hacmi için çalışıyoruz. Dış ticaretimizi yükseltmeye çalışırken bunu karşılayacak gerekli altyapıları da kurmak zorundayız. Burada da Gümrük Müdürlüğümüzün çalışmaları çok önem arz ediyor. İhracatı kolaylaştırmak adına yatırımların şehrimize yapılması gerekiyor.

Özellikle Karasu Limanımız bu konuda stratejik bir öneme sahip. Yaklaşık 2 yıldır Ro-Ro seferleri yapılan limanımızda kapasite daha da artışa geçti. Şubat ayı itibariyle haftada 4 gün karşılıklı olarak Romanya’nın Köstence Limanı’na Ro-Ro seferleri başlıyor. Bu sayede şehrimizden Avrupa kıtasına ulaşım çok daha rahat olacak ve araçlar kara gümrük kapılarındaki sıkışıklığa takılmadan Avrupa’nın her ülkesine rahatlıkla ulaşabilecektir. Şehrimize yönelik yapılan çalışmalar için Sakarya Gümrük Müdürlüğüne teşekkür ediyor ve Dünya Gümrük Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Sakarya Gümrük Müdürü İbrahim Aksoy ise; “Şehrimiz üretim anlamında her geçen gün daha da gelişiyor. Dış ticaretimiz de aynı oranda yükseliyor. Karasu Limanımız ile Sakarya, ülkemizin Karadeniz ve Avrupa’ya açılan önemli kapılarından biri olacaktır. Bizler de Sakarya Gümrük Müdürlüğü olarak dış ticaretimizin işlemesi adına durmadan çalışmaya devam ediyoruz. SATSO’ya bu konuda verdikleri emek ve çalışmalar için teşekkür ediyoruz. 26 Ocak Dünya Gümrük Günümüz kutlu olsun.

 

 

Haber Tarihi : 28/1/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::