Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine yönelik "Uluslararası Pazaryerleri ve Mikro İhracat: Amazon.com" konulu online eğitim gerçekleştirildi.

E- İhracat Uzmanı Bora Önalan’ın sunumu ve çok sayıda SATSO üyesi firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde e-ticaret ve ihracatın gelişimi, amazon.com örneği, hesap açılışı, ürün girişi, pazarlama araçları ve mikro ihracat konularında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Eğitmen Bora Önalan, eğitim sırasında sunumlarla desteklediği konuşmasında şunları dile getirdi; “E-ticaret kavramı hayatımıza yeni girmemiş olsa da son yıllarda yakaladığı yüksek potansiyel ile adından çok daha sık bahsettiriyor. E-ticaretin etkinliğini sürdürebilir hale getirmek adına tedarik zinciri kendini çok geliştirdi ve artık Türkiye’den Amerika’ya bir günde gönderi yapılabilir duruma gelindi.

Bu büyük potansiyele sahip sektör yerinde saymadan kendini, etkinliğini, kapsamını geliştiriyor ve bu gelişimde üreten herkes de kazanmış oluyor. E-ticaret sitesi dendiğinde herkesin aklına ilk olarak Amazon.com gelebiliyor. Amazon.com şu anda dünyanın sayılı e-ticaret ve e-ihracat siteleri arasında başı çekiyor. Bugün milyonlarca kişi burada hem ürün alıyor hem de verimli sistemi sayesinde kolaylıkla ürün satıp mikro ihracat gerçekleştiriyor. Günümüzde Amazon’un iş ortaklarına ve tüketicilerine sunduğu imkanlar, yeni oluşumlar bir kazan-kazan modeli oluşturuyor.” dedi.

Eğitimin devamında mikro-ihracat konusuna da değinen Önalan, ihracatın basitleştirilme ve kolaylaştırılma aşamasında olduğuna vurgu yaptı. Mikro ihracatın verimliliği, hangi ürün ve fiyatların mikro ihracat kapsamına alındığı, avantajları ve dezavantajları ile maliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktarırken dünyanın uluslararası bir pazaryeri olduğunu, istenilen ürünlerin artık daha kolay tedarik edildiğinin de altını çizdi.

Sık sık soru-cevap ile sürdürülen eğitim temel konuların ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 26/3/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::